Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Aнгел 1 - помощник
Здравейте!
Във връзка с един експеримент ми е необходимо от стара водна помпа да направя генератор за ток. Помпата е трифазна и съдейки по големината и теглото предполагам към 5 квт. Питах в друг форум, казаха ми че може и ми изпратиха схема. Само че аз ако можех да я разчета вероятно нямаше да питам :? . ( прочети четвърти ред от първия пост). Та има ли начин с думи прости да се обясни стъпка по стъпка как да стане - след като се завърти как да се възбуди, какво точно и как се прави и какво ще стане ако се завърти по-бавно. Не съм в БГ, питах двама ел.техници, казаха че ще проверят и ще ми се обадят и вече 2 седмици си чакам и нищо. Благодаря!
tsenkov - специалист
А не е ли по добре да кажеш какво искаш да направиш? Във форума има много кадърни хора и могат да ти помогнат.Така надали ще са наясно какво ти трябва. Според мен тоя двигател може да го замениш с бормашина с регулируеми обороти. За генератора- кажи поне на какви обороти ще го въртиш?
Aнгел 1 - помощник
Уважаеми tsenkov и съфорумници, не мога да кажа, не че е тайна велика, аз самият не знам. Правя нещо по подобие на гравитационния двигател от клиповете на Ганчев от Поликраище, но в по-голям вариант. С бормашина няма да стане, трябва нещо по-мощно. За да мога да изпробвам каква мощност ще излезе ми е необходим генератор. Но на този етап не е умно решение покупка на готов, затова се опитвам да натоваря системата с това с което разполагам. Нямам и идея за какви обороти говорим, всичко правя според каквото се случи и решавам и променям нещата в движение. Това е.... ако има въпроси - питайте, ще отговоря доколкото мога.
hidrazin - майстор
Няма никакъв гравитационен двигател, още по-малко изобретен от ония двамата мушмуроци.
Ама ти си знаеш де. Щом имаш излишно време и пари... :lol:
:partyman:
tsenkov - специалист
Откажи се,няма смисъл.Дали ще е голяма или малка - няма значение. Заека от тая трънка е избягал много отдавна.С тоя двигател с който искаш да задвижваш системата/не съм я виждал но предполагам какво е/ я изкараш 150-200вата я не.Ако не вярваш завърти я с по мощна бормашина и на изхода на системата сложи един двигател от парно за автомобил и ще видиш резултата.
Aнгел 1 - помощник
То и други хора ме обявиха за не много добре с главата, но това не е достатъчно да ме спре. Тръгнал съм и няма да спра, независимо от прогнозите. Ако можете и искате, помогнете със съвети и идеи, ако не, здраве да е!
Абсолютно убеден съм, че в идеята има хляб.
За интересуващите се - запознайте се с нещата във форум " Мазето.нет". Темата е в механични, гравитационни и
хидродинамични устройства" и там съм макс1962
MamaMy - майстор
Aнгел 1 написа:
запознайте се с нещата във форум " Мазето.нет".
Науката свършва там където почва ''мазето''
Сигурен съм, че редовно пишещите там едвам са завършили 8 клас и оценка 6 по физика си я делят поне по двама :lol:
ivanovbg - майстор
Верно не си добре с главата! Защо не правиш като нас - умните хора: Направи си ползвай си и не казвай истината да не останеш на сухо.
Днешната младеж сте много глупави. Никога няма да ви кажем кое , как и защо, щот не сте узрели. Мислиш ли, че ще ви кажем как с кондензатор в контакта или в запалката на колата караме на изпарения и с минимален ток? То кондензаторите с диодчетата са върха на айсберга, а другото си е само за избраните :wink:
Айде със здраве и наздраве :partyman:
hidrazin - майстор
Aнгел 1 написа:
...За интересуващите се - запознайте се с нещата във форум " Мазето.нет". Темата е в механични, гравитационни и
хидродинамични устройства" ...
Благодаря за шегата. Така не съм се смял от доста време. Сигурно ако се събудя тази нощ, и ще съм пак ухилен до ушите. :lol:
Вместо да чета мазето, има доста по-смешни неща в нета. А в мазето е по-скоро .... трагично.
:partyman:
Aнгел 1 - помощник
Учуден съм от реакцията ви, но не прекалено. Има много хора на принципа " Отхвърлям всичко, което не разбирам".
Освен това целта ми не е нито да агитирам, нито да убеждавам.
ivanowbg, а този номер със запалката за дизел става ли? И друго - младеж бях преди тридесетина години, но ти не си могъл да се сетиш, въпреки че дадох инфо.
Ами, ОК, със здраве и наздраве!

Тема "Има ли начин?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: