Ей сега е момента да инвестираш в японски тежък мотоблок. Можеш и да си ореш , и да си фрезоваш , и оборска тор да си докараш.
Aнгел 1 написа:Колега, не че съм песимист, но никой досега не е успял да се справи с това, още повече трайно и без хербициди. Справка - финансовото състояние на "Монсанто". Знам какво ще кажете, аз самият съм го казвал стотици пъти, но еко-начинът, с мотичка, на тази площ...... И да изгориш всичко птиците и вятърът ще ти донесат нови семена. И след всяка обработка на почвата излизат отдолу запазили се семена.Здравей,какъв точно хербицид ползваш защото аз с един такъв испански даже и разсад не расте.Не го уморява напълно но и не расте.
Аз ползвам хербицид с продължително действие ( не съм сигурен дали се казва точно така). Пръска се върху вече почистено място, свързва се с горния слой на почвата и не позволява изникването на нищо за няколко години. В момента, когато покълващото растение се опита да пробие и излезе влиза в контакт с хербицида и загива. Това го правя от няколко години, защото преди не можех да си намеря зеленчуците из тревите. Засажда се вече готов разсад или ако е семена се покриват с друга почва.