• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
bulhomes2 - майстор
Това, дето Владо ти го е казал го прави в тази част, която е в стаята. В подпокривното - същото, само че не го слагай между гредите, а върху ламперията. Даже може да сложиш и повече вата. Така ще можеш да видиш когато протече покрива (а той все един ден ще протече) поне там.

MASTER печелиш
Изображение
ortho - напреднал
Ами къщата я получих такава, не е мое дело.
Олуци няма, защото замръзват, всичкия сняг се събира в тях и падат след година две.

Хич не ми се иска да махам ламперията отвътре, даже съм по-сколнен да махна ламаринения покрив и да го сменя с битумни керемиди, под тях вата и мембрана, но пък цената ме притеснява.
Идеята за пяна под ламарината и между гредите е много блазнеща. как я удържам да не се исзипе надолу и да не изкоруби покрива и ламперията в точно тези участъци, където тавана е скосен?

Благодаря за отговорите:
Д-р Ивайло Тодоров
MASTER - специалист
Идеята на пяната е само малко да предпази образуването на конденз върху самата ламарина. Просто един слой 3-5 сантиметра, иначе влагата от въздуха ще кондензиравърху ламарината,,ще капе върху ватата,после ще се изпарява и пак ще кондензира ,и така ...... много пъти .
За самото поставяне трябва малко рутина и да се направи поне на две ръце. Задължително с пистолет. Ръчната пяна е трудна за контрол :wink: Пистолет може да секупи за под 20 лева, тренирай с една доза някъде другаде, за да усетиш как става. Пяната лепне добре, и ако се полага по малко и внимателно няма да пада. На тесните места -внимателно и леко я нанасяй, ако има накъде д се разширява свободно няма да огъне тенекето.
Темперирай я до стайна температура преди да я употребиш.

Самата пяна е неустойчива на УВ лъчи, и оставена открита с времето се саморазрушава.

Освен всичко същинската топлоизолация е ватата. Също не струва милиони.

Ако направиш всичко старателно,ще издържи поне колкото ще издържи и ламарината на покрива.

Самата ламарина ако тръгне да ръждясва след време, също има подходящи бои и химикали с които да я почистиш и покриеш.
  • 1
  • 2

Тема "Какво да правя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: