Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
markov_75 - специалист
ArturDent написа:
bobko написа:
При по-голямо желание можеш да прекараш и другите токови кръгове през ДТЗ но не знам каква ще е правиш двупроводна ли трипроводна ли?
А мислиш ли че питащия знае какво е ДТЗ, двупроводна и трипроводна, щом се чуди дали бойлера да е на отделен токов кръг?
Човек пишман да стане като пита нещо!За твой ужас съм чувал за ДТЗ,виждал съм и трипроводна,и двупроводна инсталация.Тази която ще прекарвам ще двупроводна,не заради друго,толкова пари има човека.
FM STEREO - специалист
При двупроводна не може да се монтира ДТЗ,трябва да има трети проводник,който не трябва да се свързва с нулевият след ДТЗ-то. Може да се сложи на някой възлови контакти в кутия към контакта,примерно към усилен контакт в кухнята или ДТЗ монтирано в бойлера,стига да има място,но в таблото без наличие на трети проводник няма как да стане!
Pooh - майстор
markov_75 написа:
...Тази която ще прекарвам ще двупроводна,не заради друго,толкова пари има човека.
Само от чисто любопитство - каква е разликата във "финикийски знаци" между едната и другата и пари ще взимаш ли за това изпълнение ... нали уж:
markov_75 написа:
Предстои ми да прекарвам инсталация в къщата на мой роднина.
hidrazin - майстор
Горкият ти роднина. То ако ставаше с гледане, кучетата касапи щяха да станат.
Ти не не знаеш какво означават нещата написани на табелката на един обикновен двигател, пък си тръгнал инсталация да правиш...
И аз мисля другата седмица да взема да си скова едно кухненско обзавеждане.
Никога не съм се занимавал с дърводелство ама мога да кова пирони. Ще стане пирфектно! :shock:
:partyman:
markov_75 - специалист
Като кучета хапете :-D Нямам намерение да ви доказвам какво разбирам,и какво не.Не съм ел.инжинер като някои,но това което съм направил си работи.Това че се колебая кое как да направя,ами затова е този форум.А който се има за много велик,нека чете без да се заяжда.
mironcho - специалист
markov_75 написа:
Тази която ще прекарвам ще двупроводна,не заради друго,толкова пари има човека.
Размисли над това. Третото жило не е чак такъв разход. Ако е толкова зор пропусни и постави по-нататък ДТЗ-тото(тата) но не и третото жило (правилника го смениха през вече отдалечаващата се 2004г и сега е Наредба)

По-добре спести от токови кръгове, но пак, не от третото жило!

В следващите редове сигурно ще повторя поне един пост от предните:
Осветлението на 2 токови кръга - тук няма да спестиш жица ако ги обединиш - 1.5мм2 10А.
Пералня и сушилня заедно - 2.5мм2 16А
Бойлера отделно - 2.5мм2 16А; щом и само ако не е в банята може да пропуснеш ключа слаган обикновено в коридора и да го захраниш директно от таблото.
Печка отделно 4мм2 32А, задължително с твърда връзка зад/до печката;
Останалите контакти в кухнята, както и във всяка от спалните - 2.5мм2 16А;
Климатиците на токовия кръг за контакти в стаите, само че слагаш контакт високо, където ще е климатика.
hidrazin - майстор
markov_75 написа:
...Нямам намерение да ви доказвам какво разбирам...
Ми то няма и нужда. Очевадно е. А това кой, какво направил и било работело...
Ако си закова на стената три кофражни дъски, пак ще има къде да ми стоят чашите за водката. Ама няма да е кухненско обзавеждане.
За климатиците - сложи ги двата на отделни кръгове или поне на един отделен предпазител.
Особено пък ако са някакви сплит боклуци.
:partyman:
miroton - майстор
За спестяване на пари може да използваш арматурата на плочата или водопроводните тръби
jekasus - майстор
miroton написа:
водопроводните тръби
ППР? :?
gogo7777 - майстор
Ей това електриджиите сте големи смешници......много пишете ама знаете ли кво пишете. За пореден път се убеждавам колко сте зле.......абе за ква трипроводна мрежа бълнувате бре :lol: Кой от вас има такава у дома :?:

Тема "Питане за нова ел.инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: