• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sir_kolew - специалист
не свети пробвах другите кабели който са там си светва значи е 0 , значи синята и другата ги вързвам на едно в нагревателя нали така
nv952 - майстор
Да.Айде свързвай и да я приключваме темата
обаче си изключи бушона преди на почнеш да свързваш
sir_kolew - специалист
всичко е 6 приятели мерси просто се забавих защото исках да видя дали ще почне да загрява мерси отново
chapara - майстор
Добре е че си на линия :-D , а и всичко завърши добре :wink:
FM STEREO - специалист
Ако белият кабел е нула,заголи го повече и го свържи горе на болта,като пуснеш от него да стърчи малко и с лустер клема пусни кабелче от него до нагревателя,така ще имаш твърда нула(зануляване),риска от прекъсването и е по малък!

Прикачен файл

oie_transparent (5).png
Последна промяна от FM STEREO на пон мар 30, 2015 4:41 pm, променено общо 1 път.
mironcho - специалист
chapara написа:
Ако другия кабел е фаза (провери с фазомера), то тогава синия и белия са горе на нагревателя, ама го захвани надеждно за да не се откачват и при монтажа работи при свалени бушони :wink: Дозатегни, притегни наново всички връзки.
Ако си направил това и работи, е ред да повишиш малко безопасността . Направи следното: Откачи синия и белия от там където си ги свързал и ги закачи на свободната клема на бялата (порцеланова надявам се) лустър клема и от нея с парче кабел 2.5мм2 направи връзка към нагревателя.
Защо? Защото връзката на нагревателя е подложена на постоянно загряване и изстиване и постепенно се отпуска и както се е случило при тебе кабелите са паднали от нея. Баба ти е имала щастливите 50% шанс да оцелее при здрависване с чешмата и/или бойлера, защото по добра случайност двата кабела са се изхлузили заедно от клемата и нагревателя е бил все още изправен. Представи си какво би станало, ако беше паднал само белия кабел !

... би ли направил още една снимка - къде е врътката за регулиране на температурата?
nikolovvd - майстор
Система за електрофокова терапия.
Няма начин да умреш от инфаркт на чешмата. :lol:
Andri01 - майстор
Един съвет: намери някой приятел ,който разбира от електричество да го оправи като хората този бойлер! Лошото на тока е,че като те удари не можеш да му го върнеш ,а и същото се отнася и за ползващите бойлера!
sir_kolew - специалист
здравейте отново бойлера отвън е със старите копчета който са със степени 1 2 и 3 , това вътре което е така и не мога да разбера как може да се оправи по принцип работи така от години и не е правил проблем Въпросите са ми два защо из цялата къща постоянно удря ток когато съм мокър и имам раничка някъде ме удря ток лек, и другия сега е свързано както ми казаха и си работи така НО прекалено сложно ми се вижда всичко което обеснявате по точно не ми е по специалността а до това кой идва да го оправя е човек електричар уж който работи и климатици и инсталации и му имам доверие но просто се беше откачила тази жица Какви са препоръките сега в крайна сметка ако може да обобщим понеже много от термините не разбирам А иначе бойлера не е под постоянно напрежение имам предвид че той се пуска и спира а не е да работи нон стоп
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Спешно питане за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: