• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Andri01 - майстор
Еее,ето и нисконаучно: махни крушките и вземи газена ламБа! то дядо ти все на 100в. крушки е гледал телевизия! :)
kuger - майстор
Neno Er написа:
Получи се типично по нашенски. Аз питам едно, а ми се отговаря високонАучно друго. :?
Аз ненаучно ще ти кажа. Ако се правят както трябва, и не се слагат материали на ръба на възможностите им, поставят се двойни спирали, ще ти работят доволно дълго.
Ненормално е една лампа, произведена през 80-те да работи още, а сегашните да не могат да изкарат и 10 часа.
Малко полунаучному, при постоянно напрежение се получава едно изтъняване на единия полюс на лампата /постоянен пренос на електрони/, води пак до изгаряне /изтъняване на единия извод/.
Казано по нашенски, купувай качествени /съмнително скъпи/ ЛНЖ, или минавай на LED / все още неоправдано скъпи и ненадежни/.
Друг вариант е ползване на "мек пуск"
пп:Имам един руски сензорен "ключ", много удобен, димира, но: пали лампата винаги в максимума на фазата, и се получава много ефектно "БАМ", естествено с изгаряне на предпазител.
Извод - това е решението /подчертаното/.

ПП1: Andri01 е писал преди мен, купи му, или аз ще я сторя тая работа, малко лоени свещи! Че и газ , и ламба ще подаря! Само дето няма "шише", ако той знае какво значи.
VLADO66 - майстор
Още в началото на миналият век производителите на крушки са направили картелно споразумение,животът им да не надвишава 1500 часа.Друг е въпроса че в момента на пазара се намират предимно китайски крушки,както и да се казват.
kuger - майстор
В момента имам едни ЛНЖ със щрихкод 594, който отговаря на Румъния. Явно Румъния е вече към "Китайската федерация", защото и те горят като за световно. :shock: А си имахме завод в Сливен за лампи :sad: , още ми работят няколко.
VLADO66 - майстор
kuger написа:
В момента имам едни ЛНЖ със щрихкод 594, който отговаря на Румъния. Явно Румъния е вече към "Китайската федерация", защото и те горят като за световно. :shock: А си имахме завод в Сливен за лампи :sad: , още ми работят няколко.
Казах предимно :wink: Там разни Вито,Мито,даже и пише България с големи букви ама "за" със ситни.Както и да е.
jekasus - майстор
Neno Er написа:
Получи се типично по нашенски. Аз питам едно, а ми се отговаря високонАучно друго. :?
http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=10704
  • 1
  • 2

Тема "Крушките горят често." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: