Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Svetoslavoff1 - майстор
Благодаря на всички включили се!
Таблото е подобно на това от снимката на Тани, но е по-малко, само за мен. Погледнах ключалката, предполагам с отверка с много широк шлиц ще може да се отваря.
Надявам се от Енерго Про да ми се обадят, защото електромерът все още си е на старото табло при мен, а той(електромера, сменяха го лани) е от новите и може би ще го преместят на външното табло. Тогава ще ги питам и за ключ.
Ще изчета и това от линка на Хидрата, да съм информиран потребител :)
Лек ден!
ПП С шотик сме писали едновременно, да се надяам на втори ключ.
FM STEREO - специалист
koveslav написа:
Веднъж ми падна бушона преди електромера
Преди електромера не трябва да се слага бушон,слага се само шалтер прекъсвач,а самото табло се захранва през шалтер разединител в който има предпазители. Но някъде има сложени и АП-та преди електромера,тогава стойността на този след ел.мера трябва да е по малка,тоест с номинален ток 50А,а този преди ел,мера 63А,но понякога при късо се случва да падне този преди ел.мера. Виждал съм и табла,при който след ел.мера няма АП. то е сложено преди ел.мера,предимно табла в мрежата на ЧЕЗ и някой който не обитава къщата си за известно време решава да спре зхранването и ако ел.мера е от електронните той угасава и така не се отчита от инкасаторите и става весело.
toolegittoquit - майстор
В табло, където аз пък съм гледал, стопяеми предпазители преди електромера(DZ), а след него автомат. Таблото е запечатано с плексигласов прозорец с отвор за достъп само до предпазителя АП, който е 50А.
Според мен достъп до предпазителя преди електромера и достъп до данните от електромера е задължителен. Трябва да има ключ даден.
kuger - майстор
При нашите EVN, има достъп до скалата на електромера, има достъп и до АП-тата след електромера.
Ако чакате да ви падне предпазител на извод от трафопоста при късо при вас, значи сте меко казано наивни, та той захранва целия извод и е поне 160А /в зависимост от прикачените консуматори/.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
...Според мен достъп до предпазителя преди електромера и достъп до данните от електромера е задължителен...
Мисленето е едно, реалността е друга. Данните от електромера си ги гледай колкото искаш.
Достъп до бушона преди електромера - само през крив макарон. :lol: Нямаш работа там!
:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Достъп до бушона преди електромера - само през крив макарон
...Предпазителят СЛЕД електромера. Моя грешка.
hidrazin - майстор
Така вече съм по-съгласен. Пък строго погледнато даденото ЕРП не е длъжно да ти слага башон след електромера за тяхна сметка.
Те са до изходящите клеми на електромера. Какво ще има след тях, не би трябвало особено да ги вълнува. :)
stoy@n - специалист
hidrazin написа:
.... Пък строго погледнато даденото ЕРП не е длъжно да ти слага башон след електромера за тяхна сметка.
Те са до изходящите клеми на електромера. Какво ще има след тях, не би трябвало особено да ги вълнува. :)
А как ще ти ограничат инсталираната мощност която си заявил? :? Преполагам ще кажеш - с предпазител преди електромера...
И ако нямаш достъп до него какво правим като изключи? :?
dyaneff - майстор
Обаждаш се за аварийна група и си плащаш.
Svetoslavoff1 - майстор
Само за пълнота - слагам и снимка на таблото. Още не са сложили електромер, не зная нов ли чакат или ще местят съществуващия в старото табло(той е сменян с електронен преди 1-2 години).
Вижда се, че (ако използваме екзактната терминология на Хидрата) :) има Башон на винт на входа и автоматичен към консуматора. Странно е, че пред автоматичния Башон има пластмасово капаче за достъп до него, но е блокирано с поп нит.

Прикачен файл

P1050577.JPG
P1050577.JPG (108.91 KиБ) Видяна 2106 пъти

Тема "Въпрос за улично табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: