• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
miroki - майстор
Това пък го виждам за пръв път. :partyman:
Днес тъкмо реших след 8 години ползване да сваля и изчистя сифона, То пък на ръка не се отви.
...
Премери си мивката, сифона и остави малко разстояние аванс и от там почваш на долу тръбите.
Моето мисля почва към 40 см. но не съм сигурен в цифрата.
Позволих си лукса на 2 метра да имам винтове да държат тръбата само в двата края и тя леко провисна и за 7 години направи утайка. Сега е подпряна и в средата.
Хубавото е, че спиралата за почистване на канали мина през 6 те колена и влезе в общия канал. Иначе щях да разглабям. За това не съветвам вкопана.
При мен е само мивка, пералнята е другаде.
И не е толкова шумно. На обяд за малко и в 8 вечерта се ползва. После няма кой да мие и готви.
По-красиво е вкопано естествено.
Fornax - помощник
chapara написа:
Fornax написа:
chapara написа:
60 см. :wink: ако си без центруфуга :idea:
Е как без центрофуга, има центрофуга :)
Може би аз не се изразих правилно и така си ме разбрал. Не става дума за пералнята а за кухненския сифон. Сега чопнах в НЕТА и точното наименование е "Мелница за отпадъци - диспозер", която се монтира на мивката. Ако ще има такава

http://forum.setcombg.com/%D0%BC%D0%B0% ... D0%B5.html

мисля че височината е друга :?

http://electron.bg/franke-wd50-p-31517.html
Сега стана ясно. Няма да има "центрофуга" :).
То аз не си зададох въпроса като хората, но сега ще пробвам пак :D.
Казваш че наклона трябва да почне от 60см височина спрямо пода или на тази височина да е отвора където трябва да се включи мивка/пералня ?

То трябваше да питам по-скоро от каква височина да започне наклона, от тази височина има ли минимално разстояние вертикална тръба в която да се включи мивка/пералня ?
miroki написа:
Това пък го виждам за пръв път. :partyman:
Днес тъкмо реших след 8 години ползване да сваля и изчистя сифона, То пък на ръка не се отви.
...
Премери си мивката, сифона и остави малко разстояние аванс и от там почваш на долу тръбите.
Моето мисля почва към 40 см. но не съм сигурен в цифрата.
Позволих си лукса на 2 метра да имам винтове да държат тръбата само в двата края и тя леко провисна и за 7 години направи утайка. Сега е подпряна и в средата.
Хубавото е, че спиралата за почистване на канали мина през 6 те колена и влезе в общия канал. Иначе щях да разглабям. За това не съветвам вкопана.
При мен е само мивка, пералнята е другаде.
И не е толкова шумно. На обяд за малко и в 8 вечерта се ползва. После няма кой да мие и готви.
По-красиво е вкопано естествено.
Ще имам предвид забележката ти, ако реша все пак да я вкопавам, ще я закрепям по-начесто, за да не провисне :)
chapara - майстор
М/у 55-60 см. от готов под трябва да бъде заустването и на сифона и на пералнята. Ще го постигнеш с едно
Изображение
:wink:
  • 1
  • 2

Тема "Преправяне на канала за мръсна вода за пералня и мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: