• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Chefo77 - майстор
Фокси, според мен удължаването на гаранцията е голям плюс за по-скъпи уреди, ако са коректни. То си е застраховка всъщност. Не ме бият парите, но на всичко по-скъпо съм си пуснал удължаване, че с тези цени на чаркаляци и сервизен труд, не дай Боже нещо да пръдне, става тегаво. Всеки си преценява де. Хората предлагат, който иска - се възползва :)
miroki - майстор
2 та компресора са да поемат по-голямо количество замразяване на час.
Обикновен хладилник с един компресор има капацитет около 2-3 кг. месо на 24 часа мисля. А тези с 2 компресора ги дават до 10-12 и повече кг/24 часа.
Т.е. за хора с източник на месо е добре или отделен фризер или с 2 компресора.
Другото хубаво е, че като се размразява фризер се изключва само той и всичко се прибира в хладилната част, която си работи.
Но определено горят повече ток. Моя е доста стар и стига до 18лв. на месец лятото. Понеже фризерната част е 120л.
И аз оглеждам с над 100л фризери но нещо не си харесах.
fox_vt - майстор
Самсунга който гледах дават 12 кг за 24 часа с един компресор това 2-3 кг даже и стария мраз не му е проблем :-D Иначе за гаранцията за самсунгите с доста голяма табела на всеки хладилник пише 10 г гаранция за компресора,а иначе дават 2 години гаранция-вероятно за всичко останало.Това добре да си "купя" гаранция но в някой форум срещнах че за да важи трябва всяка година да се прави профилактика от сервиз за X лв,и цените са към 30-50 лв.Е ако и това го има да си купя направо хладилник за 2000 лв щото той на толкова ще излезе :-D Накрая ясно ми е ще играе старото правило с късмета-ако имаш късмет няма нищо да се счупи ако не :butthead:
miroki - майстор
Либхер е повечето 4 кг/24 часа, Индезит 2 кг така, че си гледал нещо хубаво явно.
Chefo77 - майстор
Повечето са 10 кг ЛЕД за 24 часа.
Фокси, не мисля че по закон могат да те накарат да правиш профилактика, която да плащаш от джоба си.
  • 1
  • 2

Тема "Препоръка за хладилник/фризер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: