• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Фитилчо - майстор
Сапун става, но изсъхва, догато гресчицата си остава винаги мазничка :lol:
Тани - модератор
То затова е ЗАБРАНЕНО да се ползват кълчища на PPR! Не е желателно да се ползват и "черни" фитинги.
Опитай да ги развиеш като с един ключ хванеш, PPR а с друг развиваш тапата.
Следващия път ползвай бронзови или полипропиленови тапи и тефлонова лента вместо кълчища.
ПП

Интернет етиката казва, че писането с големи букви е крещене. Искрено се надявам да не си крещял нарочно.
Форумната етика повелява, когато се пуска нова тема тя да е в правилния раздел. Именно затова форумите са разделени на раздели и под раздели.
jekasus - майстор
Тани написа:
То затова е ЗАБРАНЕНО да се ползват кълчища на PPR!
Къде е забранено?
Засега е препоръка -
Прикачен файл:
Изображение 123.png
Изображение 123.png (53.45 KиБ) Видяна 1303 пъти
Тани - модератор
Въпрос на семантика. За мен, когато производител ти каже: НЕ ПРАВИ ТАКА, си е равностойно на забрана.
Да си призная, и аз понякога заобикалям тази забрана, когато резбово съединение прекалено хлабаво. Тогава вместо много дебел слой тефлонова лента, първоначално навивам съвсем тънко калчища, а отгоре тефлонова лента. По този начин хем съединението става механично здраво и трудно се саморазвива, хем при необходимост лесно се разглобява.
solar_entusiast - специалист
За PPRа си има хубави PPR тапи с "О" пръстен и се слагат и махат без проблеми.
Вариант е и нагряването, но трябва да се изчака след това за да не се прецака PPRa.
nikolovvd - майстор
Аз ползвам калчища, но върху тях мажа с течен тефлон. По този начин и след 10 години развиването е лесно. Тефлонова лента за черни фитинги не ползвам, защото се къса.
  • 1
  • 2

Тема "ВИК проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: