Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
Всеки уред съдържащ вода може да замръзне. Дори радиатори на парно пълни с вода, а не с антифриз. По бойлерите не съм много вещ, зная си една фирма и ако си сменям 25 годишния бойлер ще си взема от тях.
Металната конструкция е също решение :wink: Гредите ще носят тавана без проблем, но в изолацията на тавана могат да се въдят всякакви гадини. Такива теми тука има много :-D
medel76 - специалист
Много си бърз,браво.
значи искаш да ми кажеш,че ако е от итонг няма да се притеснявам да се закрепи за тези греди на тавана и ще издържат итонга според теб,така ли?

Аз знам то коя фирма ще си купиш бойлер.Беше я споменал в една тема преди,а за да не източвам бойлера.Вътре ако сложа духалка на макс или друга печка няма ли да стопи ида не източвам.Мале шубе ма е да източвам.
А за тези нагреватели за тръби какво мислиш?
http://www.balmax.com/product.php?sr=4&r=114&r1=&p=269

лек ден!
medel76 - специалист
Моля те chapar, виж и това за тръбите и ми кажи какво мислиш?
http://napravisam.net/?p=17495
iliya_i - майстор
Какъвто и бойлер да сложиш, обемен или проточен, ще се налага всяка зима да източваш, не само бойлера, но и целия водопровод. Така че избери един от следните варианти:
1) вземаш се в ръце и преодоляваш страха си
2) ходиш всеки ден да палиш отопление зимата, за да не замръзва водата.
3) зарязваш тази къща и си се страхуваш някъде другаде на топло. И чакаш докато някой не открие незамръзваща вода за къпане.

Ико избереш вариант 1, някой ще трябва да ти направи водопровода и монтира бойлера, защото явно сам няма да се справиш с това. Помоли го :drinkers: да ти покаже как става изпразването и пълненето. Ще видиш, че не е нито толкова страшно и сложно. :partyman:
medel76 - специалист
Браво за съветите!Ще видя кой от тях ще си избера :-D
chapara - майстор
medel76 написа:
Много си бърз,браво.
значи искаш да ми кажеш,че ако е от итонг няма да се притеснявам да се закрепи за тези греди на тавана и ще издържат итонга според теб,така ли?

Аз знам от коя фирма ще си купиш бойлер.Беше я споменал в една тема преди,а за да не източвам бойлера.Вътре ако сложа духалка на макс или друга печка няма ли да стопи ида не източвам.Мале шубе ма е да източвам.
А за тези нагреватели за тръби какво мислиш?
http://www.balmax.com/product.php?sr=4&r=114&r1=&p=269

лек ден!
Явно говорим на различни езици:
4.Давам ви снимка и на тавана..Смятам да се направи с гипсокартон и вата.
Металната конструкция или бетоновите колони под кота "0" на банята! А и м/у другото въпросите и обясненията са доста лаишки. Също не отговорих веднага , а след подкана от кумова срама, защото като видя изказ от сорта на :
Бюджета е ограничен.
Ще отворя скоба(дойде и моя ред да си правя банята 1.80/1.05м., като до тук плочки13-14 лв./кв.м., обзавеждане-евтино, конзола, дограма-прозорец и врата, с две думи скромна-матерялите без труд са 2500-3000лв. #-o ) Да продължа. Гредите ще понесат някой окачвач и картона в средата. По краищата товара се понася от итонга. Духалката трябва да поддържа температура над 0 градуса(включ-изключ). За нагревателите - знам че вършат добра работа при водостоци.
Не знам защо поста ти ме ядоса, но няма да коментирам повече тук.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
prascho - майстор
Дай скица на разпределението на този таван. Ясно е, че баня ще правиш, но таванът е поне 60м2. Дай да видим как ги мислиш нещата като разпределение.

http://www.gomaplast-bg.com/Goma_products_BG.html

Тези ползвам за изолация на тръби за парно. Вършат работа и за изолация на водопровод. Материалите им са добри на приемливи цени.
medel76 - специалист
Prascho благодаря ти много за сайта!
Нямам никаква скица,имам само снимки.
prascho - майстор
Моля. Някаква идея все пак за разположение на помещения на този таван. Или ще отделиш пространство 2х2м за баня и другото всичко на едно :). Малка боксониера... Хубаво е като зазидаш прозореца да се измажат външните стени с вар. Преградните стени по-добре от по-стабилен материал. Единични тухли, итонг..С колонки и пояс. Ако банята е с малки размери може да се излее плоча. Ако ще правиш таван от ГК на цялото помещение трябва двойна скара.

Покажи от къде минава водопровода. Стига ли до таванското или те първа ще го прекарваш. По-удачния вариант е, /ако има възможност/ водопроводната инсталация да бъде разположена по вътрешните стени. Задължително с изолация. На вътрешна стена се поставя и бойлера. Разумния вариант е да направиш две помещения. Едното да е чиста баня с душ, мивка... И второ съседно помещение с бойлер и пералня /мокро помещение/. Двете помещения да имат обща вътрешна стена по която минава водопровода. В банята разполагаш душ и мивка, а в мокрото помещение се разполага бойлера.

П.П. В този контекст на мисли....най-добре три съседни помещения: баня. мокро и тоалетна. Мокрото по средата за да бъде кратък пътя на топлата вода както за душа в банята та и за мивката в тоалетната.

П.П2 Ако правиш тавани с ГК първо си погледнете покрива за течове.
Последна промяна от prascho на чет окт 22, 2015 10:43 pm, променено общо 1 път.
iliya_i - майстор
prascho написа:
Източване на бойлер. Бойлерът се свързва към водопроводната мрежа посредством ъглови кранчета за топла и студена вода. Ако спреш кранчето за студена и пуснеш топлата вода в мивката, то бойлерът ще се източи. Задължително преди това се спира от захранването!
Извинявай, но тук има малка неточност.
Бойлера се източва от тръбата за студената вода. За целта клапана може да се ползва като изпускател ако е с лостче, като то се повдига, за да изтича водата през него. Ако модела е без лостче - трябва между бойлера и клапана да се сложи допълнителен изпускател, както каза по-горе Чапара. Крана за топлата се отваря, за да взема въздух през нея. Няма как да го източиш през тръбата за топлата вода, защото тя отива най-горе във водосъдържателя. Тръбата за студената излиза в долният му край.
Последна промяна от iliya_i на пет окт 23, 2015 6:56 pm, променено общо 1 път.

Тема "питане за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: