• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички имаме коли, нали ?
nv952 - майстор
veribela написа:
Нерегулирано кръстовище- не важи ли правилото на десностоящият?
:? и аз така помислих като видях рисунката :shock:
Я да питам и аз все пак!
Щях преди време да питам но се отказах
Същото Т образно кръстовище!

https://www.google.bg/maps/@42.450924,2 ... l=bg&hl=bg
Червената кола завива на ляво а аз продължавам напред и понеже нямаше знаци а той е от дясно спрях за да мине :? а тоя мяташе едни ръце и обясняваше нещо :lol:

Прикачен файл

kola.JPG
шоп - майстор
А няма дясностоящ!
А има само лявостоящ и насрещен
шоп - майстор
Такава ситуация има в София. Ако се движиш по Илия Бешков в посока от Искърско шосе към Кауфланда в Дружба 2 има Т образно кръстовище с път към Дружба 1 към езерото. Интересното е, че дори "професионални" водачи на маршутка 19 и водачи на автобуси на градксият транспорт, които минават по този маршрут ежедневно и многократно не го знаят това и често ми се налага да им го :axe: "кажа"

Е...понаучиха се :-D
шоп - майстор
nv952, добре, че си спрял и си му дал предимство. Десностоящ ти е. Няма знаци.
radius - майстор
Аз ежедневно се убеждавам, че правилото на дясностоящия не се знае. И особено ако някой се движи направо, кво го интересува, че си му отдясно - нали завиваш, пък той си кара направо. Ужас.
veribela - специалист
Не, че не се знае, а не се спазва.
То и затова е такава ситуацията по пътищата- едни не знаят правилника, други го знаят, ама не го спазват и всеки втори кара като джигит.
nikolson - майстор
Много добре знам правилото за дясностоящия. В случая А не е дясностоящ на В, нали?
veribela - специалист
nikolson написа:
Много добре знам правилото за дясностоящия. В случая А не е дясностоящ на В, нали?
Е, значи не ти е много ясно правилото за десностоящия или просто се правиш на интересен. Няма как някой от А и В да са си десностоящи, щото са един срещщу друг...
А не е десностоящ на В, но е десностоящ на C, който от своя страна е десностоящ на В.
colyo - специалист
По закон:
1. В - защото не променя посоката си на движение.
2. А - защото остава дясностоящ.
3. С - остава последен.
Gnus - специалист
Добре де, ако трите коли са спрели на кръстовището и се изчакват, пръв ще мине А, защото е най-десен; после С по същата причина и накрая В. Докато са спрели, на никой не му пука кой в коя посока ще завива.
Но обикновено ситуацията е динамична и се очаква, че всички влизат един след друг в кръстовището. И тук влиза в сила принципа от римското право: Първият по време е първи по право.
Но като движещ се направо, В най-вероятно ще навлезе първи, а след него трябва да минат А и С в този ред.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Задачка за шофьори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: