• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
stefarata, като гледам накъде отива темата, ако толкова ти трябва тоя фенер, що не си купиш такъв акумулатор, какъвто е ползван досега във фенера? Хем ще си ползваш оригиналното зарядно, хем ще си спокоен.
toolegittoquit - майстор
DMN написа:
що не си купиш такъв акумулатор, какъвто е ползван досега във фенера?
Тези акумулатори общо взето са ментета и въобще не са трайни. :)
DMN - майстор
Подарих подобен прожектор на баща ми за 60 годишнината му, сега баща ми е на 67г. и прожектора още се ползва на село и свети безгрижно с оригиналния акумулатор(6V) без да е сменян. Естествено капацитета със сигурност вече намалял, но не е умрял и си върши работата. Но още с купуването на прожектора направих регулаторче с LM317, сложих го вътре в прожектора и така ограничих напрежението на зареждане на 7.2V. Може да стои с дни на зарядното без проблем. За мен по-голямо значение има поддръжката и начина на зареждане.
stefarata - специалист
В прожектора има някаква платка, дали ще свърши работа за защита от презареждане и стабилизиране на тока?
Изображение
hidrazin - майстор
stefarata написа:
В прожектора има някаква платка, дали ще свърши работа за защита от презареждане и стабилизиране на тока?
Ако става дума за Li-Ion батерии - не. Вече ти се обясни че те не се зареждат като другите и си искат специален контрол на заряда.
Освен това като гледам тази платка си има проблем. Доколкото се вижда от скапаната снимка, имаш един опечен резистор.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на Li-ion батерии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: