• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Kirilpm - специалист
След кратко избиране се спрях на тази помпа http://www.argo-market.com/Products/Details/2220 и преди седмица я купих.Върши много добра работа и изпомпва водата за секунди,за което благодаря на колегата,който ме консултира и ме насочи към по-качествена и едновременно по-евтина помпа от тази която бях харесал.Но шахтата и идва малка и не може да работи с поплавъка,трябва да се пуска и спира от допълнителен ключ.Та искам да разширя шахтата и да я направя малко по-дълбока за да може хем да работи с чиста вода хем да е напълно автоматична.В момента шахтата е от тръба за мръсна канализация около 1.5 дълбочина и 40см диаметър и помпата влиза плътно.Мисля си да вкопая шахтата по-надолу за да е по-сухо мазето и да я направя правоъгълна или в краен случай от нарязана тръба с по-голям диаметър.Интересува ме с каква шахта е предвидена да работи този тип помпа,като минимални размери и как да я изпълня,понеже не съм се занимавал с подобна задача.Това което ми идва на акъла е правоъгълен отвор със стени от ситни камъни,през които да се процежда водата и да се филтрира,но с какво да укрепя камъните си нямам идея,та приемам идеи всякакви.
  • 1
  • 2

Тема "Водна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: