Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
profesionalist_wood - майстор
Иначе кое да нося при митниПЕДЕРи-те PayPal или UesternUnion разпечатка за платени задължения към продавача примерно?
Ако нещата са втора ръка кво праим? Ка да им докажа че е втора ръка?
lov - майстор
Важно е какво си платил. И най добре е цената на стоката да е отделно защото ако там са и пощенските разноски плащаш налози и за тях.
А пък съм чувал че и някакъв ПЕДЕР от техническия отдел ги сравнявал със стоките в Ибей да се увери каква е цената.... Ми мога да им кажа да свалят лепенките на машина за 1400 лв и да я пишат 50 долара и да лепнат други стикери...не е проблем
dyaneff - майстор
Най-добрия вариант е , че ти я връщат след ремонт.
solar_entusiast - специалист
profesionalist_wood написа:
А пък съм чувал че и някакъв ПЕДЕР от техническия отдел ги сравнявал със стоките в Ибей да се увери каква е цената.... Ми мога да им кажа да свалят лепенките на машина за 1400 лв и да я пишат 50 долара и да лепнат други стикери...не е проблем
Има го този момент.
Не мен не ми признаха като подарък стока която ми беше пратена безплатно в замяна на дефектна такава. Презумцията беше, че за митниците такова нещо като безплатно несъществува. И за това вече поръчвам нещата през UK. Там няма такива разследвания като тук. Все пак хората вярват на образец CN22 и не се занимават с глупости.
solar_entusiast написа:
Има го този момент.
Не мен не ми признаха като подарък стока която ми беше пратена безплатно в замяна на дефектна такава. Презумцията беше, че за митниците такова нещо като безплатно несъществува. И за това вече поръчвам нещата през UK. Там няма такива разследвания като тук. Все пак хората вярват на образец CN22 и не се занимават с глупости.
Значи трябва да направя така че стоката да премине през Великобритания? Така ли съм разбрал?
Не знам дали има аналог на CN22 в Америка
шоп - майстор
Каквито и врътки да правиш при внос на стока извън еврозона ще си платиш ДДС, а може и мито.
А ако съм чрез фирма на близък и като платя данъка и после да възстановят ДДС-то
Затова американците правят от зор ТТИП да да продадат стоките си по-лесно
шоп - майстор
А ако съм чрез фирма на близък и като платя данъка и после да възстановят ДДС-то
Затова американците правят от зор ТТИП да да продадат стоките си по-лесно

Е. това можеш да го направиш с всяка една стока, услуга или суровина....
... разбира се ако фирмата е с подобна дейност и може да се осчетоводи.

нали разбираш, че няма как да кажем преводаческа фирма да си купи абрихт:-))) Защото и данъчните не спят и при най-малкото съмнение за ДДС измама, ще направят пълна данъчна проверка за 5 години назад....Направо не ми се мисли!
Мда...чувал съм че ако човек иска да внесе автомобил без мито в България трябвало да има американско гражданство.....не помня да колко коли имаше право 1 или 2 :?
Абе даренията от чужбина за материално подпомагане не се ли облагат с мито? :? Да мине чрез неправителствена организация,ето аз не чувам и съм глух дали ще стане?

Тема "Пощенски въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: