• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
lpoik - специалист
AAsat Благодаря за линка колега моята антена е същата само че с отражател от зад и е монтирана от вън за това ми трябва усилвател да го сложа близко до антената да ми компесира загубите по кабела, но и друго нещо има много е важно и местото на антената и на каква височина на едно место ми излиза хубав сигнал но там няма как да я сложа,другия вариат е по голяма антена.Горе долу така изглежда антената http://obrazki.elektroda.pl/9907559900_1368695230.jpg
toolegittoquit - майстор
lpoik написа:
Колега можеш ли да дадеш линк или снимки за тази антена.
Например тази ЦЪК Купих си една такава заради моторчето, но не можах да намеря начин да му контролирам адекватно посоката, мързи ме и я зарязах. Иначе има и вграден усилвател и върви с 10 метра кабел.
fbr - майстор
toolegittoquit написа:
Купих си една такава заради моторчето, но не можах да намеря начин да му контролирам адекватно посоката, мързи ме и я зарязах.
Моторчето как да е, но тя е за хоризонтална поляризация, а цифровата телевизия е на вертикална поляризация, отделно че ако сигнала е силен, и ползваш усилвател, може повече да се влоши положението, в сравнение без усилвател
toolegittoquit - майстор
fbr написа:
Моторчето как да е, но тя е за хоризонтална поляризация, а цифровата телевизия е на вертикална поляризация, отделно че ако сигнала е силен, и ползваш усилвател, може повече да се влоши положението, в сравнение без усилвател
За сигнала - така е. Наложи се на няколко телевизора да слагам затихватели поради това, че едни декодери NEO, които ги даваха социалните, сигнала от модулатора им беше с толкова високо ниво, че картината не се изобразяваше правилно.
Другото е, че като антената е на една поляризация, не ти пречи да я завъртиш на стойката. Също както можеш да я завъртиш и самата нея. А и това не е единственият модел в Щайнбергер. Истината е, че при добър сигнал съм ловил с парче медна шина със запоен за нея кабел.
Пък моторчето - моторчето им е на променлив ток. :? Всеки път като му дадеш ток се завърта в различна посока? :?
  • 1
  • 2

Тема "Bi-Quad Антена DVB-T" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: