Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo написа:
Има един + че е пълен комплект с бункер.
Ако изнесат производството в Китай,купувам си бункер комплект.
Моя ,талашитения,струва 34 български пари + 2000 труд.
Ще Ви помоля да се обадите на телефон 0898958356 или на skype stoicho_tv. :)
n.ganev - майстор
То ясно Ва БРААААТ :cool: :cool: Човека си продава Златния огън.
LazarGanev - "Велик майстор"
Мчи да земем по ена (човека дошъл на крака), дан нъй ят, ку земат да ги дигат, а? Путин ку земе да дигне уазките, то златния огин ще остане най-ефтинкото джилязо за скандинавците :wink:
jabata - специалист
Ко са майтапити с човека бе. Бай Пешо от село Еди Кое си, сделал пелетна горелка, пък бат Жоро си я купил. А после, она арчи мноо, а като отворят гори ли гори, огън има ли, има. И се започва едно търсене, и ровене за златните настройки, за златния огън. А накрая може да се окаже че златния огън бута сичко у комина. Па оти да отдава у водата, като по-лесно е се прати у комино....
Ееее,няма да е чак толкова зле , де.
Сигурно се касае за лоши настройки.Може топлото да излита през комина от прекалена тяга,силен вентилатор-първи пост в темата,неизгорели пелети в пепелника,отворена клапа....
При последните две условия ,Бош направи 240градуса димни газове,при 130 нормални.Писал съм го в друга тема.
Мернах наскоро такава горелка при инсталатор.Коментирахме конструктивен недостатък-тръбата за пелетите има едно стеснение,където задръствало понякога с по дълги пелети.Ако беше моя, горелката,щеше да играе ъглошлайф тунинг и проблема решен.
Менюто не ми е ясно,котела не съм го виждал,но приличал на Дакон ,Бош и другите подобни. Значи,се може да се изкара прилично КПД.
Всъщност,мнението на инсталатора беше,че се справял не лошо.
И аз бях залитнал на там,но ме грабна друга горелка,а пък БГ Терма ,тук , продават и други котли,а такива неща през интернет не ми се пазари.
andy_forresite - майстор
Предлагам да помогнем, ако можем, вместо да сипваме шеги.
Котел и горелка от тази марка видях в мой познат. От началото на ноември до средата на февруари беше изхарчил 1700 кг дървесни пелети и 1000 кг слънчогледови. Слънчогледовите ги е изгорил в смес с дървесните. Някак горелката ги е пробутала и изгорила. 2,7 тона за 100 квадрата къща мисля че е добре, имайки предвид цената от 2560 лева. Има много хубава дограма, вътрешна изолация и нови качествени врати. Вратите често ги забравяме, а те също са много важни. У тях държи 24,5° и ползва безжичен стаен термостат. За повече от 1 час горелката така и не се включи та ако кажа, че съм я видял в действие - е не съм. Надписът "пауза" си седеше на дисплея през цялото време. Навън беше 4 градуса.
Съоръжението върши работа за парите си. Прочетох документацията, която инсталаторът е оставил, но не пише нищо за настройките. С искрено желание да бъда полезен на писалите с въпрос по темата реших да попитам хората, за които знам че са с тази конфигурация. Само че има проблем - не разбират и единственият начин да видя настройките е да им отида на гости и да ми позволят да разцъкам копчетата. Не мисля че ще ми позволят, а и аз също не разбирам как да ги видя. Все пак ще попитам. Може пък някой да ги знае или да ми ги каже малко по-късно.
За себе си не бих купил тази отоплителна инсталация. Склонен съм да платя повече и да получа повече. Ако се случи - добре.
jabata - специалист
Контролера, не е ли натурелски?
Защото горелаката на GoldenFire, е едно към едно с Марели, а доколкото си спомням Марели са продукт на Sunsystem, които работят с натурела. А може на тези горелки да са сложили друг контролер. Но какъвто и да е, въпроса е какъв е котела. Защото всяка една горелка се настройва спрямо котела.
А тука идва и въпроса, няма ли фирма която да подпише гаранцията, да го настрои при първия пуск? Все пак при пелетните съоражения доколкото знам гаранцията важи след настройка и проверка от сервизен техник. И ако да, спокойно човек може да се обади на тях, да дойдат с уреда да замерят, и да видят какво е КПД-то на системата. Дори и по интернет да е купен, пак трябва да има такава фирма.
Или просто аз не разбирам и искам прекалено много от златния огън :)
jabata - специалист
andy_forresite написа:
Предлагам да помогнем, ако можем, вместо да сипваме шеги.
Хубаво да помогнеме, ама как да помогнеме. Ние нямаме и една сламка за която да се хванеме. Нито знаеме обща мощност на радиаторите (освен някаква ориентировъчна), нито отопляема площ, нито каквото и да било. А след това идва и момента че не знаеме как гори. Има пламък, ами да, то ако няма пламък, няма да гори. :-D А каква ще да е температурата на изгорелите газове, какъв цвят е пламъка, и все такива въпроси. :?
Извинявам се, но този въпрос същия като майсторе, колата ми харчи много. :lol:

Тема "Котел на пелети Golden Fire и горелка gf45" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: