• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
http://www.praktiker.bg/bg/Kitchens/%D0 ... E/p/467933
399лв
http://www.praktiker.bg/bg//%D0%91%D0%B ... /P13031301 199лв.
Без гръб са. Ако щеш плочки, ако щеш огледало, кеф ти ламинат... (това не е монолит, още ти се чудя ) :? :lol:
gandonov - специалист
n_a написа:
http://www.praktiker.bg/bg/Kitchens/%D0 ... E/p/467933
399лв
http://www.praktiker.bg/bg//%D0%91%D0%B ... /P13031301 199лв.
Без гръб са. Ако щеш плочки, ако щеш огледало, кеф ти ламинат... (това не е монолит, още ти се чудя ) :? :lol:
По-евтино няма накъде ... ако и качеството те устройва.

А "добра цена" е относително понятие. т.е. стремиш се към най-добро качество за парите, които си приготвил.
Добре е да данеш някакви ориентировъчен бюджет, ако искаш да получиш по-конкретен отговор.
Само бюджет не е достатъчен. Трябва да качиш и някаква схема - разпределение, размери, уреди и т.н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Впрочем, в профи кухня монтирах горни шкафове от практикер. Най-най-евтините и издържаха повече от четири години и си изглеждаха добре като ги продавах. Да не им се надява човек. Но си зависи от експлоатацията де. Профи кухня се лъска сутрин и вечер. Но си мисля, ако случи на ядосана недоволна жена, ще я прокъса за отрицателно време. Има такива маниачки
Та, ако бюджетът е мъничък, нищо не пречи да с екомбинира.
Питащия ми прилича на човек ааабсолютно не в час, та вече и аз не знам какво да му ....
n_a написа:
Питащия ми прилича на човек ааабсолютно не в час, та вече и аз не знам какво да му ....
Не се чувствай задължен.
Въпросът е към всички майстори тук, които предлагат услугите си. Да, не съм в час, не ми е това професията, но и ти със сигурност нищо не разбираш от моята

fair enough
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не се докачай. Просто пишеш доста странни неща. Първоначално те пратих да четеш и гледаш картинки, не виждам да си "по-образован" по темата. Колкото и да ти се струва грубо писането ми, знай си, че ти помагам.
Ако трябва да се нанасяш, купи си евтина кухня. С времето ще ти се изясни какво всъщност ти се иска и какво би ти свършило работа. На първо време не слагай плочки межу долни и горни шкафове. Сложи ламинирано гръбче
О! Не бях разбрала, че "Въпросът е към всички майстори тук, които предлагат услугите си" Не бях разбрала, че плащаш за консултациите. Във форум направисам. Млъквам. Колеги, насам. КЛИЕНТ!
Celeborn - специалист
Цените са нещо много относително, но ако говорим за фирми - например Диалог, които са отлични в почти всяко отношение, за кухня 2 реда 6 метра + полуостров с плот 1 ред още 2 метра искаха над 7000 лева без уреди и аксесоари, дръжки и т.н.. С друга, по-малка фирма, направихме почти същото за 3000 с уговорката, че със сигурност качеството беше една идея надолу (не 8/10, а 7/10), но пък всичко беше custom - в Диалог си работят по система с готови модули и предложения.
Преди това обиколих всички Зони, Лабиринти, Еникоми и други и честно казано кухните, които видях, просто бяха отвратителни... за мен мебелната индустрия у нас като дизайн е на особено ниско, да не кажа селско ниво. Но в крайна сметка има публика за всяко творение...

Според мен плочки за гръб са решението с най-голям избор и ако е хубаво измислено и направено стои страхотно...

Що се касае до ламинат срещу плочки на пода - ние избрахме да не слагаме плочки, за да не прекъсваме и смаляваме и без това малкото помещение. Ако ламинатът е качествен и качествено нареден, ежедневната експлоатация няма да му пречи изобщо. Друга опция, за да нямаш разка смяна от ламинат към плочки е да избереш плочки за пода, които имитират дърво - вече има модели, които са неразличими от ламинат и може да се постигне много интересен ефект при комбинирането им.

Фактите обаче са такива, че всички тези неща са свързани със страшно много решения - и често не всички ще са правилни, но това е положението. Който има пари си наема интериорен дизайнер и му движи всичко. Който няма - обикаля като луд :lol:

Според мен за дизайна мисли в насока преди всичко функционалност и след това кухнята и хола да не се бият - да има преливане, да си съжителстват хармонично в общото помещение. Иначе все едно разделяш помещението на две - т.е. го смаляваш визуално.
  • 1
  • 2

Тема "Нова кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: