От мобилни телефони до цифрови камери
GL78 - специалист
hidrazin написа:
Изображение
:partyman:
Еее, някой е попаднал на темата, ама точно. Е това 8115 имали го
GL78 - специалист
petromaniq написа:
Корпус изводи, кой къде отива, +;- индуктивност, LED? Пусна ли го на 1.56 или там колкото е, работи ли?
Работи. Писал съм по-нагоре. Искам да направя и другите така- по тази схема
GL78 - специалист
GL78 написа:
hidrazin написа:
Изображение
Еее, някой е попаднал на темата, ама точно. Е това 8115 имали го
Подобна схема има и с кт315
hidrazin - майстор
8115 го има - в Китай.
А това за КТ315 - що точно този умрял руски транзистор?
И ще трябва да навиваш трансформатор независимо дали с КТ315 или друг.
GL78 - специалист
Пишете бе хора, споделяйте. То моята е лесна-имам да преместя "апаратурата" от гръмналия на един от моите фенери и готово. Местя защото съм патил по заводите от "метализация". По корубината има даже дупчици от гърмежа. Може и по-добри варианти да има. Ще споделя и аз какво съм намерил. За това е форума. Не знам за Вас, но лед-овете аз ги уважавам. До вчера не знаех и за 8115, а сега имам и схеми за него. Споделяйте...
shadow__01 - майстор
GL78 написа:
Трите се зареждат на 220 с гасящ кондензатор, схемите за зареждане са еднакви.
Ето ти решение:
Гръмналия кондензатор се сменя и ако заработи схемата ще имаш един работещ фенер със зарядно.
За другите два купуваш акумулаторни Ni-Cd или Ni-Mh елементи и сменяш вече неработещите акумулатори.
GL78 - специалист
hidrazin написа:
8115 го има - в Китай.
А това за КТ315 - що точно този умрял руски транзистор?
И ще трябва да навиваш трансформатор независимо дали с КТ315 или друг.
Феритен пръстен 10 на 6 на 3 от енергоспестяваща лампа, а навивките са 2 по 25 от дросела на същата. 1.2 елемент палиш стандартен бял диод. За КТ-то ми то там са без пари
GL78 - специалист
shadow__01 написа:
GL78 написа:
Трите се зареждат на 220 с гасящ кондензатор, схемите за зареждане са еднакви.
Ето ти решение:
Гръмналия кондензатор се сменя и ако заработи схемата ще имаш един работещ фенер със зарядно.
За другите два купуваш акумулаторни Ni-Cd или Ni-Mh елементи и сменяш вече неработещите акумулатори.
Кои са по-подходящи(дуракоустоичиви)? Все пак е един кондензатор 105J и 1N4007 и толкова- демек нищо Ni-Mh май...
GL78 - специалист
Темата е интересна, оставете ме мен. Тя е за всички.ПРИМЕР: Преди в хола бях с 5 по 60 вата=300. Сега съм с 5 по 10 вата led, и май съм прекалил. Давайте идеи кой какво е направил и какво мисли да прави. На село при кокошките е с 9 диода(направо ден) с гасящ кондензатор 47 нано 630 волта. Смешно, нали? Ама не-къде са 0.6 вата срещу 40 ? И на други места съм сложил...Споделяите
shadow__01 - майстор
GL78 написа:
Кои са по-подходящи(дуракоустоичиви)? Все пак е един кондензатор 105J и 1N4007 и толкова...
По принцип не бих зареждал която и да е батерия със подобна схема, но щом производителя е сложил такава.. Направено е единствено за да се спестят пари от един адаптер. Аз бих си го преправил със адаптер. За мен тази схема е неподхоляща и опасна. Не разбрах добре, кое е гръмнало, кондензатора или батерията? Ако е кондензатора купуваш някой 1 микрофарад неполярен на поне 400V. Най-вероятно ще намериш само полипропиленов. Измери и диода дали е здрав! Няма ли ценеров диод след изправителния?

Тема "led фенер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: