Всичко за дърводелството
Lisko - майстор
Мерси Еди, явно Ташев го дава на добра цена.
Kreg R3 е досущ като Волфкрафт. R5 е към 2-3 пъти по-скъп.

Ето един барабар със стяга.
http://www.ebay.ca/itm/NEW-GENERAL-TOOL ... Swh6xTsbik
Фитилчо - майстор
Много по бързо и удобно е с този на Крег. Иначе се оправяш и с този на СИлверлайн по принцип..
Номера е, че сам доста добре си вършиш работа с Крег К5. И К4 е Ок, но стягата му е с по кофти регулация и по малко краче. Обаче пък е цялата метална, което на мен ми харесва.
Идеята е да си го купя и да няма опасност да го счупя,.
Колебая се между Крег К5/4 и това:

Изображение
albert_21bg - специалист
Lisko написа:
albert_21bg написа:
https://www.youtube.com/watch?v=CriiVFt6bzw , този уред го имам, прави много здрави сглобки, три види 3,5мм издържат над 100 кг.
Стига бе?
Като съм гледал подобни видеа - кефи, но имах сериозни съмнения за здравината ?
Колко струва ? Бургиите май са специални и включени в комплекта?
Извинявам се за закъснението.
Моя комплект е закупуван от Германия, когато в България ги нямаше, почти всички видими сглобки си ги правя с него, като при по тежките слагам и сглобка с дибла, тогава става изключително здраво, свредлото се продава и отделно ако това се изстъпи, но аз за толкова време ползване нямам проблеми. Уредчето го ползвам за направа на мебели.
Фитилчо - майстор
Бургиите са скъпички, по добре да се купи комплект, по евтино е- поне на Крег.
Иначе има и китайски свредла, стъпаловидни за по добра цена.
bulhomes2 - майстор
Нали nikolay7 каза, че ще се разглабя често и иска якост. Не съм убеден, че без лепило тези видии ще имат кой знае каква якост. Както и колко сглабяния и разглабяния ще издържат. И според мен шведската сглобка е най-подходяща за случая.
MrMurdjo - майстор
А продуктите на Волфкрафт са най-скъпия боклук, който съм срещал.
Фитилчо - майстор
MrMurdjo написа:
А продуктите на Волфкрафт са най-скъпия боклук, който съм срещал.
Подкрепям, зачеркнал съм ги !
Те сами ще си намерят това, което търсят.
Прави ми впечатление, че големи фирми (пример- Ротенбергер) правят примерно за Баухаус евтини боклуци, за да свалят цените и ги брандират...
Иначе Волфкрафт са си боклуци по принцип.
EDI - майстор
Комплекта на ВОЛФКРАФТ не съм го виждал на живо, но си е пластмаса, не виждам защо цената е чак такава.За жалост в България други марки шаблони за такава сглобка няма на пазара.Надявам се силно, че магазина на ДЖЕТ ще се разрасне още и ще се появи КРЕГ или нещо друго.Иначе на ВОЛФКРАФТ имам 3-4 клампи щипки с пружини, вършат ми работа, но другите им неща са на прекалени цени.
nikolson - майстор
То няма шаблон, дето да не му е надута цената. А всичко се прави в Китай, или, в по-добрия случай, в Тайван (т.нар. профи серии :lol: ). На Рутлъндс марката Дакота и на Аксминстър марката Ю Джи Кей са от една и съща тайванска фирма. На Тренд много от нещата са пак от там. На Крег "новият" К5 е целият пластмаса, К4 Пуш-стягата беше метална. Абсолютно еднакви възможности, а цената 30% нагоре. Естествено, безплатни подаръци-няколко CD-та с елементарни проектчета. Американците в един техен форум също ги "хранят" за ценовата им политика.
Фитилчо - майстор
То ако погледнеш и онази автоматичната машина дето е 400 долара и тя е пластмаска....
Изобщо тия хора си правят ташак с нас, но пък ние няма да им го позволим я.
Аз ненавиждам пластмаса, пък била тя и техническа - каквото и да означава това. Като я слушам как"звънти" по клиповете, специално капаците на К5 на Крег си е направо чисто и просто някаква си гадна пласмаска от кофички за кисело мляко :lol: .
Бих дал пари за желязно нещо като на UJK аз лично, иначе не :-D
Как ше дам 300 лева за тая пласмаса на Крег, трябва да съм луд :wink:

Тема "Ъглова сглобка - идеи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: