Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
nbr написа:
Предложеното от crez е удачно и лесно. Трябва да сложил кабелни обувки, които да са добре стегнати. После трябва и да изолираш.
Ако те устройва с такъв ключ можеш да захванеш постоянно бутона на циркуляра със свинска опашка и да използваш удължител с ключ.
Още по евтино ще му излезе само ако смени щепсела на кабела с такъв с ключ.
Само за 5-6 лв даже и по малко
:-D
http://bg.elektromarket.eu/%D0%A9%D0%95 ... roduct6973
http://www.mikimak.com/?function=detail&id=716
http://elmat-polmat.com/shop/index.php? ... uct_id=605
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... D0%BB+305K
4px
Ще може ли да ме информирате какво им е специалното на "ключа за бойлер"? Аз разглеждам продуктите в Ташев Галвинг тъй като ми е близо и по път за вкъщи, но там единствения превключвател 10А който намирам е "пуск-стоп" с кутия и струва 53лв.

В някои нормален електро магазин ли трябва да проверя и какво всъщност ме интересува във въпросния "ключ" - да е 10-16А, или?
fikata - майстор
Ключ за бойлер 45A с индикатор "Legrand"
16.50 лв.
Нищо по специално освен това, че е за много голям ток /ненужно за тебе/

Щепсел с ключ,който ти предлагам ще ти върши работа.
На тебе ти трябва ключ за 10А или с голямо презапасяване 16А.
Ако претоварваш машината по продължително време:
Най добро техническо решение е моторен пускател със защита срещу претоварване на двигателя./Ако твоя циркуляр няма/
crez - майстор
Фика, защо човека го лашкате в трета глуха,контактори,релета,защити и т.н глупости. Ръчен циркуляр няма защита и се ползав ръчно при заклинване може да изгори д-ля. Щепсълключ не му върши работа защото трябва контакта да е на масата където е монтирана машината. Ключа за бойлер струва 3,60 лв. слага в една плам.кутийка, монтира я на масата и е готов.
Andri01 - майстор
Човека пита за "стандартен превключвател и стоп бутон". Стоп бутон се слага при работа с контактор! Е,вече ако иска-може и ключ от нощна лампа да си сложи,ако другото /за което пита и хората му отговаряха/ му се вижда сложно . Той да си реши.
fikata - майстор
Ръчен циркуляр няма защита и се ползав ръчно при заклинване може да изгори д-ля.
Има ръчни циркуляри с защита на двигателя от претоварване.
И никой не го лашка.Лашка се той сам, ако проследиш темата от начало.
Няма проблем сам да реши как да го захрани този незнаен ръчен инструмент след подсказването.
гоце - помощник
4px, Преди година направих същото упражнение, но не съм променял нищо по циркуляра. Просто го закрепих на плота и в момента е настолен циркуляр. Отстрани на конструкцията закрепих един разклонител, който минава през ключе за бойлер мисля, че е 15А . По принцип моя ключ на циркала има застопоряване, но ако няма го окъсяваш. Мога да ти помогна и практически. Живея близо до Ташев.
genkogenev - специалист
Нещо такова ти е нужно

Прикачен файл

86990476_1_585x461_shalter-za-tsirkulyar-freza-ili-drugo-gr-stara-zagora.jpg
86990476_1_585x461_shalter-za-tsirkulyar-freza-ili-drugo-gr-stara-zagora.jpg (17.39 KиБ) Видяна 1911 пъти
4px
@Andri01 и @fikata - прави сте, сам си се лашкам из темата - надявах се, че съм се изразил достатъчно ясно, че не разбирам от материята и именно за това помолих за помощ :) Ако можех сам да преценя кое е най-добрия вариант и как точно да се постигне най-вероятно нямаше да пиша тук. Все пак ви благодаря за по-професионалния поглед над нещата ;)

@crez - благодаря за разбирането. Определено щепсъл-ключ не ми върши работа, тъй като ако ми е на ръка разстояние направо да го дърпам от контакта :D Решението с ключа за бойлер звучи точно като мен. Извинете, ако отново не съм се изразил правилно - по собствено усмотрение съм решил, че стоп бутона би ми помогнал и съм го разглеждал като вид "защита". Виждал съм подобни снимки и клипове в интернет, но тъй като отново напомням не разбирам какво точно виждам - за това съм интерпретирал нещата по мой начин.

@гоце - искрено благодаря за предложението! Не вярвам да има нужда и аз да променям моя циркуляр, освен разбира се по някакъв начин да застопоря копчето в натиснато положение (свинска опашка :)). Другото ми звучи като точното решение за мен, просто съм искал да го направя с погрешните материали.. Може все пак ако имаш желание и свободно време да хвърлиш едно око когато приключа, за всеки случай, а и съм сигурен мога да науча още много неща! :)
FM STEREO - специалист
Трябва ти ето ТОВА и някой който да ти го свърже!

Тема "Последователно свързване на циркуляр със стоп бутон и превключвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: