Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
Аз отоплявам 100 кв. м. ( изолация - средна хубост ) + 2 бойлера по 80 л. На този котел се слага спокойно както 20 KW-товата горелка, така и 30 KW-товата ( визирам Грейко RB ). С почти вертикалния пламък и ламарината в бункера става добре. В крайна сметка каквото си избереш, ти си решаваш как да си харчиш средствата!
Въпросът е няма ли да се задъхва горелка 20 кв в най големите студове в предвид квадратурата, това ме притеснява, и вторят въпрос е в комплекта има присъединителен фланец видях в упътването, само с пробиване на 4 дупки за фланеца и всичко пасва или не е точно така :-D
alex_serviz - специалист
Аз бих взел 30 KW - товата горелка. На вратичката се изрязва изпъкналата част, след това и част от вътрешния отвор. Прави се една планка от по-дебела ламарина с вътрешен отвор, колкото е диаметъра на горелката. На вратичката се монтира планката, фланеца и накрая горелката. Но това по принцип го прави инсталатора.
Между другото Грейко в момента са на промоционална цена!
petko69 - помощник
и свищовските са на промоция от 1 април
LazarGanev - "Велик майстор"
petko69 написа:
и свищовските са на промоция от 1 април
petko69 написа:
виж и тези от свищов
petko69 написа:
виж горелките от Свищов имат вече и реторна
petko69 написа:
тези които се произвеждат в свищов
filmatoplo написа:
Какви са горелките от Свищов .
Бах мааму, Петко, кви са тез горелки, дет ги произвеждаш, само за тях чета във форума откакто си се регистрирал? Я покажи да видим, срамуваш ли се ? Име имат ли си?
LazarGanev написа:
Бах мааму, Петко, кви са тез горелки, дет ги произвеждаш, само за тях чета във форума откакто си се регистрирал? Я покажи да видим, срамуваш ли се ? Име имат ли си?
Вероятно е това
https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0% ... 0%B5%D0%BB
А тази е с втори шнек,като една друга горелка
https://grad.bg/o-1006005-%D0%BF%D0%B5% ... 0%B5%D0%BB
Сякаш са на един производител.
alex_serviz написа:
Аз бих взел 30 KW - товата горелка. На вратичката се изрязва изпъкналата част, след това и част от вътрешния отвор. Прави се една планка от по-дебела ламарина с вътрешен отвор, колкото е диаметъра на горелката. На вратичката се монтира планката, фланеца и накрая горелката. Но това по принцип го прави инсталатора.
Между другото Грейко в момента са на промоционална цена!

ЗА 30 ката и аз! В момента я гледам в норбас е 2173 това май не е цената в промоция или бъркам?
Относно инсталатора предполагам ще трябва да избера една от двете фирми дистрибутори в София . Някой знае ли каква е цената на инсталацията (рязането) заедно с пуска и първи настройки, предполагам иначе не важи гаранцията :?
Опа видях новата цена :)
alex_serviz - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
...Сякаш са на един производител.
Той производителя явно не е един и същи. И е видно кой от кого е копирал огнището... :axe:
Явно някой се мъчи с трици маймуни да лови!
alex_serviz написа:
Трифон П.Трифонов написа:
...Сякаш са на един производител.
Той производителя явно не е един и същи
Бе той си е.Два различни модела,с един и същ пистолет боядисвани,Йордан ги продава , се от Свищов , а и номера на телефона е еднакъв и на двете обяви.
Може да работи добре ,горелката,но с гаранцията и сервиза......
Иначе си пише ,че е 2 години.
Предпочитам да съм с 200 пари назад,ама като са видя с инсталатора , да си говорим не за проблеми , а за хубави работи.
alex_serviz - специалист
Имах в предвид, че горивната камера ( а и не само тя ) на Свищовското творение си е директно откопирана от Greyko RB.
P.S. Сори за спама!

Тема "Избор на горелка за котел Бош Солид 2000 Б 32 киловата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: