Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
Великий :-D , ама ти си готов бре човече, срежи старата решетка по диагоналите с тънък диск за алуминий, така че ако стигнеш до теракота, диска да влезне във фугировката. Старата решетка вече разлепена-вижда се. Лепилото ти е идеално. Извади решетката, почисти хубаво и тогава лепи новата. Решетки читави има в много магазини, аз лично съм купувал от магазините на "Боро", на "Танушев"
Изображение

https://www.google.bg/search?q=%D0%B4%D ... 2igEZgM%3A

Важен е размерът :-D :wink: .новата трябва да е плътно залепена и с пълен контакт с настилката и сифона, суха основа, 24 часа съхнене. Ако ти е много по плитка от старата, направи ново легло с флексово лепило и място за лепилото. Ползвай при лепенето хартиено тиксо за облепване на плочките и самата решетка до оформяне на фугата.
PetyrVeliki - специалист
chapara написа:
Великий :-D , ама ти си готов бре човече, срежи старата решетка по диагоналите с тънък диск за алуминий, така че ако стигнеш до теракота, диска да влезне във фугировката. Старата решетка вече разлепена-вижда се. Лепилото ти е идеално. Извади решетката, почисти хубаво и тогава лепи новата. Решетки читави има в много магазини, аз лично съм купувал от магазините на "Боро", на "Танушев".
Лелее ... мерси много, човек :) ... много изчерпателно и много полезно ;) ...

Значи, като цяло притесняват ме само няколко още неща:
1. Гледах декоративни решетки, и има такива със същите размери - 10х10 см., само че вътрешният диаметър на моята е доста по-малък от на тези в магазина. И това мисля че е проблем, тъй като ще остане място между решетката и отвора на самия сифон.
2. Не мога да разбера кое е част от сифона и кое е част от решетката отгоре. И по-скоро - на картинката по-долу - #2 какво е? ... Част от сифона (3) или от декорацията (1)?
Изображение
3. Като режа решетката - стружките, които хвърчат - ако залепнат за плочките ще се махнат ли после лесно, или трябва да покрия плочките преди да режа, че да не ги "окепазя"?

Но като цяло - вече имам усета, че ще се справя :D ...

Мерси още веднъж за инфото ... иии .. ще почерпя ;)
jekasus - майстор
1.
Останалото е пълнеж към квадрата, както и ония азиатски курви, дето се появиха, като цъкнах за уголемяване на фото :-D
chapara - майстор
Покриваш плочите, че ще изгорят гланца на облицовките :-D
marian1 - майстор
и аз съм го ял с точно такъв сифон :lol:
1,2, и 3 са ти декорацията, която се лепи към сифона.
Взимаш секач и лекичко го избиваш, ако имаш ъглошайф, можеш да си помогнеш ...
Такива декоративни решетки после бол се намират - има и дизайнерски :wink: ама са 35 лв....
gnt69 - майстор
Ако има откъде да вземеш такоз няма пръски реже като сирене.

http://www.lidl.de/de/parkside-akku-mul ... ageSize=36
Neno Er - специалист
Що ми се струва, че това не е точно сифон, а само декорация към монтиран друг сифон от долу? Виждал ли си когато е правено. Аз точно така комбинирах нещо като сифон и стар чугунен сифон, на всичкото отгоре циментиран на криво.
Primus - специалист
Здравейте,

Не мога да разбера дали решетката ми е алуминиева?
По обявите за никелиране/хромиране пише за стомана и алуминий.

Ако обаче е от ЦАМ дали може да се никелира?
kozl - майстор
Аз имам две, които бяха бели и като се поизтъркаха вече са жълти, вероятно цам. Според мен може.
PetyrVeliki - специалист
Привет,

Търсих в Bricolage и Praktiker, но точно такъв сифон - или по-точно - декоративна решетка - не намирам.
После попаднах на тази тема: viewtopic.php?t=22152 - и явно това се казва "клик-клак" сифон. Явно обаче ще трябва да обиколя повече железариите :)

Иначе - купих си ъглошлайф, диск за метал и също така флексово лепило (теракол). Остана само решетката/сифона да намеря, олепям с кашони и почвам да режа и да лепя.

Поздрави,
Петър

Тема "Ремонт на сифон на баня ... ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: