Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kikianev - напреднал
Здравейте,днес го отворих и това видях..... Възможно ли е това да е причината за високият разход ? Иначе ще сменявам всичко .

Прикачен файл

20160618_120242.jpg
20160618_120242.jpg (96.96 KиБ) Видяна 1579 пъти

Прикачен файл

20160618_120234.jpg

Прикачен файл

20160618_120229.jpg

Прикачен файл

20160618_120220.jpg
toolegittoquit - майстор
Много е зле положението. Ще трябва да смениш тръбите вътре в бойлера, а вероятно и нагревателя. Имаш невероятно много котлен камък. Смени пластмасовите тръби с PEX-AL-PEX. Евтина е, стабилна е. За 3-4лв си готов.
Относно увеличението - вдигат цената на тока постоянно. Иначе от котленият камък е вероятно датчикът(терморегулаторът) да има влошен топлообмен бойлерът да загрява по-често. Обикновено в тоя случай бойлерът си прегрява и му изключва термозащитата.
Ти имаш ли топла вода? Работи ли възвратният клапан, да не връща топла вода във водопроводната мрежа? Нормално количество топла вода ли получаваш от бойлера или по-малко от обикновеното?
burkov - специалист
Аз със сигурност бих сложил един филтър на входящата вода в жилището.
iliya_i - майстор
burkov написа:
Ама първо трябва да изобретиш филтъра против котлен камък.
kikianev - напреднал
toolegittoquit написа:
Много е зле положението. Ще трябва да смениш тръбите вътре в бойлера, а вероятно и нагревателя. Имаш невероятно много котлен камък. Смени пластмасовите тръби с PEX-AL-PEX. Евтина е, стабилна е. За 3-4лв си готов.
Относно увеличението - вдигат цената на тока постоянно. Иначе от котленият камък е вероятно датчикът(терморегулаторът) да има влошен топлообмен бойлерът да загрява по-често. Обикновено в тоя случай бойлерът си прегрява и му изключва термозащитата.
Ти имаш ли топла вода? Работи ли възвратният клапан, да не връща топла вода във водопроводната мрежа? Нормално количество топла вода ли получаваш от бойлера или по-малко от обикновеното?

Топла вода си имам доволно като за 50 л. Възвратният клапан не ми е връщал.Не мога да кажа дали прегрява и му изключва термо защитата.Има ли смисъл да ги сменям или да си купя нов ?
burkov - специалист
iliya_i написа:
burkov написа:
Ама първо трябва да изобретиш филтъра против котлен камък.
Явно не си се интересувал колега.
Има много неща изобретени вече.
И в духа на темата, не е нужно да откриваме топлата вода :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
toolegittoquit написа:
Имаш невероятно много котлен камък.
Само да кажа, че това не е много котлен камък, камоли невероятно много
Инак в Русе да си отваряме бойлерите на тримесечие
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
kikianev написа:
....Има ли смисъл да ги сменям или да си купя нов ?
Сменяш. И клапана

Тема "Бойлер моля за помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: