Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bubsss - напреднал
Гледах ги ама не видях да имам PE-x/AL/PE-x за гъвкави тръби, а само за твърди. Гъвкавите са им само ПЕ което не ме устройва. Иначе тяхната прес система наистина изглежда по надеждна.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не можах да те разбера извинявай
bubsss - напреднал
Тези на Виега са гъвкави тръби трислойни полиетилен/алуминиева вложка/полиетилен, нали така? А тези на Рехау гъвкавите тръби са еднослойни само полиетилен или поне не видях да имат други. Така по ясно ли го казах? :)
jekasus - майстор
bubsss написа:
или поне не видях да имат други
RAUTITAN stabil: тръба от пероксидно омрежен полиетилен (PE-Xa) с алуминиева вложка
https://www.rehau.com/bg-bg/stroitelstv ... ation#tab2
Ама, както каза LazarGanev, монтажници с такъв инструмент трудно ще намериш...
nikolov333 - майстор
А продават ли се такива инструменти у нас..като гледам са само два?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oYm0k59YGN4[/youtube]
jekasus - майстор
Ръчния(rautool m1) може в немския ибей да се намери за около 400 евро, при китайците бях гледал за 170 долара...
Тая тръба и фитинги не можах да намеря при нас в онлайн-магазините, ти за инструмент питаш :-D
Djack - специалист
bubsss написа:
Те пак са с прес система и доколкото знам неръждавейка не е хубаво да се ползва дори за бойлер, камо ли за водопровод.
Това пък сефте го чувам, би ли обяснил защо?
montoya - майстор
Хубаво, за какво е цялата драма? Добре и правилно залепен полипропилен, ще изкара 15-20 години, има ли нужда от тръби, които да изкарат 100 години. Така или иначе след 15 години ще се прави ремонт, ще се обелят и ще се напукат плочките, ще ти омръзне разположението, ще падне тавана, ще се изпочупят батериите, ще се износи санитарията.
krasi92 - майстор
Неръждаема тръби и фитинги са досущ като поцинкованите от едно време само с изключението че са вечни а това че не се препоръчват сега го чувам.Би ли обяснил защо не става за водопровод и кое е най добро в случая при положение че искаш да ползваш тръби за отопление вместо водопроводни.Ако искаш да избегнеш фитинги на ъглите медна тръба е класика но там не всеки припой става за питеен водопровод

Тема "Водопровод с пресови Viega Pexfit, достатъчно надеждни ли са?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: