• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Натегни малко гайката,ако не помогне сменяш гумата и пластмасата!
skulboy - специалист
Пробвах какво ли не, сложих отвътре на фланеца контра-гайка със шайба за по-равна повърхност, сложих гумичката, натегнах добре бих казал обаче пак сълзи да е*еш мама му. К'во да го правя, мисля нов фланец, в краен случай махам защитата и ще сложа старата ама само шпилката, без това никаква работа не върши.....
iliya_i - майстор
Извинявай, но май с друго не можем да помогнем. Успех. Пробвай с 2 О пръстенчета едното отвън,другото отвътре. Но преди това почисти много добре котления камък под тях. Аз дори не разбрах този Дипломат от Варненските ли е или от Хасковските
valentino76bs - майстор
skulboy написа:
Пробвах какво ли не, сложих отвътре на фланеца контра-гайка със шайба за по-равна повърхност, сложих гумичката, натегнах добре бих казал обаче пак сълзи да е*еш мама му. К'во да го правя, мисля нов фланец, в краен случай махам защитата и ще сложа старата ама само шпилката, без това никаква работа не върши.....
Случвало ми се е гумата на новата пръчка да е по голяма и разпробивам фланеца за да може да влезе до берда да не би и твоята да е от тоз чешит ,отваряй гледай не е кой знае какво!
skulboy - специалист
При мен гумичката е наред, 8 пъти точихме бойлера. То не бяха комбинации с по 1, 2, 3 гуми отгоре отдолу с контра гайка, без нея и т.н. Дали е проблем това че около дупките на фланеца има лек наклон от напрежението през годините където е стягано?
valentino76bs - майстор
skulboy написа:
При мен гумичката е наред, 8 пъти точихме бойлера. То не бяха комбинации с по 1, 2, 3 гуми отгоре отдолу с контра гайка, без нея и т.н. Дали е проблем това че около дупките на фланеца има лек наклон от напрежението през годините където е стягано?
Олелее елементарни са нещата явно не е за вас!
skulboy - специалист
Дай акъл като се елементарни, пък ще черпя по бира?

ПП. По-горе спомена за някаква пластмаса към анода, ама при мен няма такова нещо, като я купих беше само със гумичка, шайба и гайка?
valentino76bs - майстор
skulboy написа:
Дай акъл като се елементарни, пък ще черпя по бира?

ПП. По-горе спомена за някаква пластмаса към анода, ама при мен няма такова нещо, като я купих беше само със гумичка, шайба и гайка?
Не съм споменал аз ,ама вие да не го монтирате без тази шайба тц тц .....ще тече ами !Земи я от старата .Ако е много изхабена от магазина! И накрая да не се окаже ,че е конденз.Гума отгоре пластмаса отдолу шайба и две гайки втората се слага да стегне кабела който е свързан анода.
Ей ами вий бая мазохисти сте бре...:) 8 пъти.....луда работа тъкмо ще се научите,а пък ако имаш съмнения дали е от нещо си просто сменяш тъй и тъй си ''спестил'' от майстор.....та по тая тема приключиха нещата!
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер Дипломат тече от анодната защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: