Всичко за дърводелството
p.v.x - майстор
daniel vasev написа:
Вратата се води балконска но е за влизане от двора не знам защо е сложена толкова тясна 70 см.
А колеги препоръчайте някои лак с хубав гланц като тези шкафчета в магазините.
Както каза колегата , времето ще подскаже , качествената изработка.

На външен вид изглежда добре.

За размерите не коментирам. Все пак се съобразяваш с готов стъкло пакет.
Независимо , че на фона на стойността на вратата , не знам дали този готов стъкло пакет , не бърка работата.

Спрямо предназначението.

След като ще се ползва за външна , би трябвало да се постави по начина показан на третата снимка.
Нишата за прагчето , да сочи на вън. Но при това положение , на горното прозорче дръжката за отваряне остава от външната страна.

Питаш , казвам.
nikolson написа:
Не се срещат много момчета на 16-17 години, които имат мерак или биха направили нещо такова.
Тези 16-17 години за тебе ли се отнасят.Ако наистина си на толкова години е похвално.

:rock:
mavryt4o - майстор
Няма как да знаеш дали ще се изметне .НЕ съм го правил на врата а на прозорец и не са минали няколко години та да ти дам акъл но по принцип от 2 парчета аз слепвах като линийте на дървесните кръгове са така орентирани че ако тръгне да се измята да е към средата на дървото така пише на теория че е най-добре.Евала че се залавяш с такива неща а колкото до критики приемай ги от човек който покаже че е правил врати и с годините са се запазили .Най-добрия критик ще е времето.
daniel vasev - специалист
Да на 16 съм за мен се отнася а какъв лак да ползвам с хубав гланц. Да блести че този е сократес и няма гланц.
EDI - майстор
Хубав гланц дават нитро лаковете, ама иска пръскане за да го докараш като долапите в магазините.Аз не бих избрал гланц за външна врата, бързо ще си промени фасона от атмосферните условия.
Авто гланц става ли иначе е пръскано и това но на мен ми трябват тези лакове за вътрешни шкафчета.Иначе от вънка ползвам Sokrates Aquis и sikkens но за вътре искам гланц мат не ми харесва.
mavryt4o - майстор
Ползвал съм гръцки на боди двукомпонентен .На всякаква основа държи и джанти съм пръскал и върху сократеса и на чисто дърво става много дебело здраво и ако се пръска добре огледално покритие .
А нещо номер да ми дадеш на лака по каталог и цената каква е .
kozl - майстор
Аз експлоатирам подобна изметната врата. Материала - масив. Зор срещнах да уплътня вратата да не духа. В долния край лепих пластове от уплътнение. И това не ми е първата изметнала врата. Та колко и да е убаво дървото бегам от него. Пък и дограмата изработена от слепен м-ал е доволно скъпа, та за тва РVC и ал.
Не е много по скъпо пакета вдига цената.
kozl - майстор
:lol: колко струва твоя материал и колко слепения?
Щом стъклопакета ти вдига цената, значи мисла си че ти не си купувал слепен дървен материал.
Колко струва материала, от който направи вратата? Вероятно си го сушил "направи сам".

Тема "Врата дървен стъклопакет.Очаквам критика." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: