• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
PIP - майстор
благодаря за мнението ти колега
profesionalist_wood - майстор
MamaMy написа:
Аз не вярвам вече и на това което пише по торбите. Откакто използвах за първи път турския и видях каква огромна разлика има в здравината с "нашия" боклук. Пробвах от всички производители на пазара. Ми не намерих по-здрав. Все пак ляхме пръстени за кладенец и имах едно на ум. "Вече и на средния си пръст не вярвам". Искат да ни клатят здраво както до сега. В нашия град от циментовия завод който купиха на безценица, експлоатираха няколко години докато го избият и накрая го нарязаха за скрап, сега има само затревена полянка. Тихомълком, докато рязаха завода, за една седмица покрай него нарязаха въжената линия с вагонетките която не беше тяхна собственост и градското виенско колело което пък дори не е близко до тях. Отделно на скрап отидоха и всички стълбове и предпазните надлези по линията на вагонетките. Естествено никой в общината не разбра и тихомълком всичко се потули докато предния кмет продаваше мрамора от площада ни. Всичко е перфектно в тази община и няма и помен от корупция де. Сега са дигнали мерника и на каскадата. Нищо, че я измиха и подновиха. Там мрамора е особено дебел и на големи плочи. :wink:
Навремето си имаше номерация на твърдост на цимента. Бордюрите от цимент са 300 номер. АЕЦ Козлодуй беше строен с номер 500,жилищата с плоча цимент 200 и не ми се мисли при трус ако са ляти колоните с този цимент...ама тук говорим за 60-70-те г за други мерни единици
За турския нямам лоши впечатления,но казват че бил радиоактивен и пълен с стрита вулканична пемза...ма не вярвам на тези глупсти
crez - майстор
От българските само Титан на Зл.Панега. Единствен той у нас се произвежда по т.н мокър способ съвременен способ и дава при изпичането му голяма якост. За турския нямам мнение. Прочети сертификатите.Този ВАРОВИКОВ ПОРТЛАНДЦИМЕНТ CEM II /A-L 42,5 R е най добрия. Мисля че бе в синя опоковка.
http://www.titan.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE% ... D0%B4.html
  • 1
  • 2

Тема "Препоръка ЦИМЕНТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: