Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Shift - специалист
nikolov333 написа:
Има и вариант с дистанционно управляем контакт за осветление към който да е включен диспозера, а ключа му да се монтира на удобно място..
Примерно този контакт http://www.stbbg.com/?page_id=21&record_id=9852 с това дистанционно за него http://www.stbbg.com/?page_id=21&record_id=10540 общо за около 25лв. с доставката..:?
Благодаря за идеята. Този вариант ме устройва идеално,тъй като ключа ще е на гърба на кухнята , а контакта долу под мивката без да е нужно прокарване на кабел /какъвто и няма как да вкарам за задънката/. Доколкото разбирам, ключа командва контакта да "пуска" ток или не, прав ли съм?
lov написа:
Аз пък ти предлагам да си смениш търговеца. ...
Вече почти всички търговци ги продават без бутони изрично го посочват. При тези, които е уж включен в комплекта същия уред е със стотина лева отгоре, т.е. същото.
nikolov333 - майстор
Да точно така е.. Можеш да монтираш модула и в конзолата на контакта а диспозера да е на твърда връзка, като се спазят фаза нула и заземяване, ако има на щепсела, но имай предвид, че ако се налага да се почиства трябва да бъде изключен, а и гаранцията ще ти отпадне. Има и контакти с дистанционно включване, с които ще бъде още по-добре, но мисля, че няма да работят с този безжичен ключ и затова съм ти предложил тези..
hidrazin - майстор
Това с безжичните ключове и дистанционното управление си е откровена ... да не казвам какво.
Не случайно е направен с пневматичен бутон и има защо.
Обяснявам колкото се може по-нагледно - имам ламБа с дистанционно управление на къщата.
Често я намирам ... светната. Ей така, от смущения в мрежата или отпадане напрежението за малко...
Това ми се е случвало и с други подобни дистанционни простотии.
Знам че ножовете са дълбоко и трудно се стигат, но определено не бих искал да се включва когато си иска и на случаен принцип...
:partyman:
turbocharged - специалист
Да с дистанционен ключ ще стане като за твоя случай, но и аз съм по скоро на мнение, че трябва да потърсиш друга мелница. Моята мелница за отпадъци също има вграден пневматичен ключ. Тези машинки не са популярни в България и са малко по-скъпи и по-нисък клас от колкото се полага. Някои модели са много шумни. По-добре се огледай в Amazon или EBay. Insinkeraror са лидери в производството на диспозери, а тук изобщо ги няма.
lov - майстор
По спомени го взех от ТЕКА та отиди там и провери на място. Мелницата ми е немска и те бяха вносители. И на мен така ми разправяха тогава а то се оказа друго. Една пластмасова помпича за въздух и пневматичния ключ отделно а същия си е монтиран вътре в мелницата. Тогава тази разлика я приех като незнание от тяхна страна поради малкото комичество внесена и продадена техника. Ако има пневмогрупа в мелницата бутона се купува от китайците са стотинки. Направи се на шашав и искай една с фабрино неотваряна опаковка и гледай дай какво има вътре
nikolov333 - майстор
hidrazin написа:
Това с безжичните ключове и дистанционното управление си е откровена ... да не казвам какво.
Не случайно е направен с пневматичен бутон и има защо.
Обяснявам колкото се може по-нагледно - имам ламБа с дистанционно управление на къщата.
Често я намирам ... светната. Ей така, от смущения в мрежата или отпадане напрежението за малко...
Това ми се е случвало и с други подобни дистанционни простотии.
Знам че ножовете са дълбоко и трудно се стигат, но определено не бих искал да се включва когато си иска и на случаен принцип...
Само за протокола да уточня, че точно стози модел ключове, от както ги ползвам не съм имал самоволни включвания, понеже с 16 такива командвам цялото осветление у нас. Единствения проблем, който може да се получи е да "забравят" кода си за включване или да изгорят от прекалено голям товар..
hidrazin - майстор
nikolov333 написа:
Само за протокола да уточня, че точно стози модел ключове, от както ги ползвам не съм имал самоволни включвания, понеже с 16 такива командвам цялото осветление у нас. Единствения проблем, който може да се получи е да "забравят" кода си за включване или да изгорят от прекалено голям товар..
Остави сега какво си имал и какво си нямал...
Аз питам - ще му дадеш ли на човека ТВОЯ гаранция че никога, ама никога няма да се случи самоволно включване?
Да или Не ???
nikolov333 - майстор
Да, но за период от 6 месеца, защото у нас ги ползвам от толкова време..а и никога не казвам никога.. :-D :partyman:
Последна промяна от nikolov333 на нед фев 12, 2017 8:22 pm, променено общо 1 път.
tzetz009 - специалист
Такъв уред не и ли по-удобно да се включва с крак ? :?
hidrazin - майстор
nikolov333 написа:
Да, но за период от 6 месеца, защото у нас ги ползвам от толкова време..а и никога не казвам никога..
Аз не бих бил такъв куражлия... и е нормално да е така.
Ти да си видял кола само с електронни/електрически спирачки?

Тема "Бутон за диспозер - заместител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: