• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
montoya - майстор
Ментата с канела се доближава най много и е най лесна за преминаване от уин на линукс. Огромното предимство е, че пускаш в лайв режим, инсталираш за около десетина минути и всичко работи, интернет, видео, звук. Имаш инсталирани много програми, офис пакет, плеъри. Пускаш и действаш. :supz: :supz: :supz:
sinfon - специалист
montoya написа:
...инсталираш за около десетина минути...
Работи, ама друг път.
Lisko - майстор
icoboca написа:
аз си мислех за линукс ама лаптопа ще е за жената
а тя с уиндоуса е по свикнала и ще и е по лесно
Жените по-лесно превключват, щото не се изживяват като нас като големи майстори. Мойта й дадох стария си macbook air, показах туй онуй за 5 минути, и оттогава не ме е викала за нищо. Не ме тълкувайте погрешно, че мак-а е много лесен и затуй. Аз самия предпочитам по-скоро Уиндоус. Но и линукси съм имал. Важното е да няма човек предразсъдъци, а както казах специално при компютрите жените имат по-малко предразсъдъци.

Не пречи и да си направиш устата пред майкрософт, но доколкото аз съм имал близки контакти с тях (това беше преди 5 години) - лиценза върви с дъното. Не може да си смениш дъното и да напиняш за същия лиценз. За прехвърляне на друг компютър пък - дума да не става. Така беше преди 5 години. Сега не знам.
nikolovvd - майстор
Сега само като види Интернет и ти казва, че лиценза е използван.
Antonii - майстор
Windows XP със SP3 е безплатен.
От над 10 години го ползвам на една машина и за вършене на работа няма проблеми дори след края на поддръжката му.
sinfon - специалист
Antonii написа:
Windows XP със SP3 е безплатен.
Не е безплатен. Дори и Windows98 не е, освен ако нямаш купен лиценз.
miroki - майстор
При инсталация стандартните лицензи (ОЕМ) се "заключват" към дъното и не може да се инсталира на друг компютър. Освен ако не е указано, че уиндоуса е за повече компютри. FPP лиценз може. Но е много скъп и него предлагат, ако не си го търсиш.
Разрешават единствено, ако ти изгори дъното да се обадиш в Майкрософт и да подменят-заключат към новото. Стига да е сменено само дъното, а не целия комп.
И както писа колегата, няма безплатни уиндоуси, дори и тези, които вече не се поддържат.
montoya - майстор
sinfon написа:
montoya написа:
...инсталираш за около десетина минути...
Работи, ама друг път.
Я дейба, що да не работи, като го имам инсталиран на 4 компютъра и няма грешка!? Имам и Арч и Манджаро и Федора, и всичките работят. Имам и доста познати, на които инсталирах минт и не ми се обаждат изобщо за разлика от уиндоус потребители.
Въпреки, че темата не е за това, но все пак. Имам приятел, на който му продали лаптоп с инсталирано убунту.Така си го ползвал човека и чак след 2 години, че попита, абе това може ли да го направим на български :mrgreen:
sinfon - специалист
montoya написа:
Я дейба, що да не работи, като го имам инсталиран на 4 компютъра и няма грешка!?
Защото това е истината. :) Смени компютъра с лаптоп, сложи му някоя по-екзотична безжична карта, поискай 3D видео ускорение, изображение на външен екран, да ти работи както трябва всичката периферия и...греда!
В момента ползвам LenovoT400 с a/b/g/n безжична карта. С LiveCD въобще не искаше да се свързва към 802.11n мрежи. Иначе към b/g се свързваше. Мога ли за всяко нещо да човъркам?
Като не може да го намери само правилно, по-добре въобще да не се пъне да ми слага не работещи драйвери.
montoya - майстор
Брех, чоите и четирите са лаптопи. 2 НР-та с n карти и 1 ейсър и един асус, по старички и нямам проблем с н мрежите, а когато успееш да си пуснеш уиндоус в лайв режим с всички работещи драйвери, ми се обади да те почерпя. Тоя джам след инсталация, да не би да не ръчкаш по него и да не се занимаваш 1 ден с изнамиране и инсталиране на драйвери, пък да са в правилния ред, пък да изключиш някои процеси, да тунинговаш малко и да стане годен за работа? Тогава се почва с офис пакети, анти вирусни програми, плеъри и ред други дивотии.
И сега си представи, че го ползваш, защото може да се открадне, и уиндоус и софтуер, щото ако се наложи да си платиш 300-500 пари за уиндоус, двойно повече за офис пакет, 50 долара годишно за анти вирусна програма, 2-3-4 хил лева за фотошоп, още толкова за корел примерно, веднага ще се обърнеш към свободния софтуер с отворен код
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "относно уиндоус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: