• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stilian20 - специалист
vlax написа:
Браво =D> Много добре е станало.Дай малко подробности,дъното,филтър,водата,рибите,местото и т.н.Пускай снимки от време на време.
Дано не е против правилата на форума ,но виждам че имаш интерес и ще сложа линк към темата за моето езеро.
http://aquariumbg.com/forum/gradinskoto ... ovo-ezero/
:partyman:
ben84 - специалист
hidrazin написа:
shadow__01 написа:
Сигурен ли си, че тръгва в различна посока понякога? Ако е така вентилаторите за баня понякога ще дърпат, а понякога ще вкарват въздух!
Кво общо имат двигателите на вентилаторите за баня с тези??? Само това че и двата се въртят...
Тези от гриловете за готварски печки и от микровълновите дето въртят чинията са синхронни мотори с постоянни магнити.
За да тръгват винаги в една и съща посока трябва да им завъртиш ротора в нужната ти посока...
Демек питащия да си търси друг мАтор. :-D
Такива моторчЕта се ползваха в съветската КИП и А техника.
Имаше вариант със зъбчатка на ротора и вградена пластинка на статора (за часовници например), която законтря ротора, ако случайно се завърти в обратна посока. Така ще не ще, двигателя се върти само в една посока
stilian20 - специалист
С пластинка ще стане но се усложнява и не знам дали няма да се счупи след една седмица, затова първо ще пробва с моторче за чистачки.
vlax - майстор
stilian20 написа:
С пластинка ще стане но се усложнява и не знам дали няма да се счупи след една седмица, затова първо ще пробва с моторче за чистачки.
Ще ти и по лесно да регулираш оборотите ако се наложи,кви пластинги кви 5 лева
  • 1
  • 2

Тема "Мотор редуктор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: