Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Чираче - майстор
chapara написа:

Практиката обаче в България е такава, а във всички нормални страни офертите, двете (или трите, петте) се заплащат, както и огледите :!: :idea: При избирането на дадения изпълнител, цената за оглед и офериране се приспада от крайната цена.
А можеш ли да посочиш примерна средна цена някаква за оглед и оферта? Вероятно НЕ.
plamen6703 - майстор
Примерна цена за какъв обект, с каква площ, с колко помещения... с отделни оферти за различните видове дейности ли... Всичко това е губене на време и ако не се заплаща всяка кака Мара страдаща от липса на внимание може да те разкарва, да ти кима с глава насреща и да ти губи времето като се прави на възложител...
Chefo77 - майстор
Чираче написа:
А можеш ли да посочиш примерна средна цена някаква за оглед и оферта? Вероятно НЕ.
Ами примерно само да дойда до обекта ти, ако си в рамките на Варна, ти е 10 лева. Оттам нататък се начислява​ транспорт, ако си извън града. Най-често огледите са в удобно за мен време, не срещна ли разбиране, сиктирдосвам. Офертата в моя случай е безплатна, но при плочкаджиите има доста повече фактори и е нормално да се плаща.
Зная, че на наглярите не им се нрави да плащат за нещо, което физически "не си свършил", защото просто "не им идва" на акъла, че да идеш донякъде е свързано с разходи и ВРЕМЕ. А това, че огледът никога не е оглед, а винаги е минимум консултация, е друга бира. Да не говорим колко често клиентите са с интернет образование и огледът се превръща в изпит, на който най-често трябва да се бориш със знанията на форумните "експерти", образовали се на принципа ЕЖК.
preslav - майстор
Чираче написа:
chapara написа:

Практиката обаче в България е такава, а във всички нормални страни офертите, двете (или трите, петте) се заплащат, както и огледите :!: :idea: При избирането на дадения изпълнител, цената за оглед и офериране се приспада от крайната цена.
Що си все на калъч бе човек, какво означава това "Вероятно НЕ", разбира се, че всяка дейност си има цена, а средната всеки може да си я изчисли на база от "да пием по една ракия", до 500 лв. на час + транспортни разходи. Аз съм от категорията събеседник алкохолик, но има и такива, които са от категорията ебач надомник - последно плочки ли ще се редят или пасианс?
preslav - майстор
Чираче написа:
Прави сте.
Аз в случая съм седнал, но онзи дето е консултирал Цанков камък за милиони вероятно е бил прав, че си е знаел цената.
Чираче - майстор
Така е. Много нагляри се появихме. Ама какви сме ние, че ще се бъркаме в сметките на другите. Ама ха :lol:

От тоя момент спирам да давам безплатни съвети. Който иска съвет, да плаща. Независимо, че може да не се възползва от него. Така де, всичко струва пари. :?
preslav - майстор
Чираче написа:
Така е. Много нагляри се появихме. Ама какви сме ние, че ще се бъркаме в сметките на другите. Ама ха :lol:

От тоя момент спирам да давам безплатни съвети. Който иска съвет, да плаща. Независимо, че може да не се възползва от него. Така де, всичко струва пари. :?
Аз до сега не съм забелязал някой да се нуждае от "безплатните" ти съвети, ама няма да ти чупя хатъра, бъди велик!
Чираче - майстор
preslav написа:

Аз до сега не съм забелязал някой да се нуждае от "безплатните" ти съвети, ама няма да ти чупя хатъра, бъди велик!
Тъй де. И аз това казвам. Ама това не пречи да оскубя някой баламурник, ако реши да поиска съвет, оглед или оферта. :lol: :lol: :lol:
preslav - майстор
Чираче написа:
preslav написа:

Тъй де. И аз това казвам. Ама това не пречи да оскубя някой баламурник, ако реши да поиска съвет, оглед или оферта. :lol: :lol: :lol:
Не ми се спори, едно е да "оскубеш", съвсем друго е да получиш възнаграждение за положен труд (умствен, физически, физиологически). Тъпото в нашата ДЪРжава (предполагам идва от ДЪРво) е, че физическият труд с години се ценеше повече от умствения - първото, което ми идва на ум е сравнението между заплатата на корпусника и на иженера в КЗ. Изобщо не казвам, че от корпусници няма нужда, но когато те станат по-инженери от инженерите ми идва в повече!
Помниш ли темата за това как да предотвратим висването на градинската порта?

Тема "Въпрос за ценообразуване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: