• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
MamaMy - майстор
Анодните защити карат най-много 1,5-2 години. Ако се сменят на време може с един бойлер да изкараш сигурно и 50 години.
brum - майстор
Факт, но за колко хора си чувал дето сменят анодна защита? Масово хората покрай мен минаха на неръждаеми, защото поддържката на емайлиран бойлер не си заслужава усилията. То и аз като тях де :) .
Andri01 - майстор
Проблема при емайлираните: Емайла / вид боя,изпечена/ и метала имат различен коефициент на разширение при нагряване и изстиване.
MamaMy - майстор
За това при тях е най-добре да се държат постоянно включени. Така ще има минимално раздуване и свиване и няма да се пука и рони емайла. Друг е въпроса с цената на тока и икономиите, но за едно четиричленно семейство е по-добре малък емайлиран бойлер 80л който седи постоянно на втора степен или на 2кв ако има ключ. Това е най добрия компромис.
krasi92 - майстор
нед юли 17, 2022 8:20 ambrum написа:
Факт, но за колко хора си чувал дето сменят анодна защита? Масово хората покрай мен минаха на неръждаеми, защото поддържката на емайлиран бойлер не си заслужава усилията. То и аз като тях де :) .
Те неръждаемите не искат сигурни поддръжка.Странно
Svezar - специалист
нед юли 17, 2022 1:55 amMamaMy написа:
Анодните защити карат най-много 1,5-2 години. Ако се сменят на време може с един бойлер да изкараш сигурно и 50 години.
Ако размера на анодната пръчка е показателен за това дали действа /на тестера показваше че е ок/ значи можеше да изкара поне още три години !
MamaMy написа:

За това при тях е най-добре да се държат постоянно включени. Така ще има минимално раздуване и свиване и няма да се пука и рони емайла. Друг е въпроса с цената на тока и икономиите, но за едно четиричленно семейство е по-добре малък емайлиран бойлер 80л който седи постоянно на втора степен или на 2кв ако има ключ. Това е най добрия компромис.
Нашият не се изключва никога, а при сегашния ремонт смених 3 киловатовия нагревател с 2 киловата, за да товари по-малко електрическата част, все пак е вече на 12 г. ! Плюс това, терморегулатора никога не е на макс !
brum - майстор
нед юли 17, 2022 3:54 pmkrasi92 написа:
нед юли 17, 2022 8:20 ambrum написа:
Те неръждаемите не искат сигурни поддръжка.Странно
Като ти е мека водата не искат. Като е твърда и се трупа "тиня" на дъното е все тая. Така и така ще отваряш - можеш да смениш и анодната защита. В София е мека и почти нищо не се трупа. Та неръждаемият е с предимство.
krasi92 - майстор
А на неръжд. за какво и е анодната защита. Потдръжка и грижи винаги си трябва.
brum - майстор
Е не му трябва де. Една грижа по-малко. Няма анодна защита - не я подменяш.

Какви грижи полагаш за бойлера освен да го чистиш от насъбралото се от време на време?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с капещ бойлер !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: