• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
romanpm - майстор
Половин секунда не се усеща толкова , закъснението е доста повече в някои предавания като например "Канала " на кабел и антена от Предавател Сл. Вряг е от порядъка на 2-4 с. което са доста километри .
Това както писа е и от естествено и паразитно закъснение от апаратурните индуктивности и капацитети явяващи се като линии за задръжка ... все пак браво !!!:supz:
Шампанско в жегата :prost: За всички !!!
hygro - майстор
romanpm написа:
паразитно закъснение от апаратурните индуктивности и капацитети явяващи се като линии за задръжка
Дори специално конструираните линии за задръжка, както дискретните така и тези с разпределени параметри са работоспособни предимно в наносекундния диапазон. За по-големи времена на задържане (микросекунди) е наложително да се използват акустически прибори, а за още по-големи времена - специализирани за това цифрови прибори. Навремето имаше ревербератори, които за постигане на закъснения например от четвърт секунда, използваха с запис-възпроизвеждане от безкрайна магнетофонна лента.

Неумишлено предизвикани времена на закъснение от 3s са обясними само с технологията на транспорт на сигнала. В конкретния случай с преминаването му през маршрутизатори и необходимостта от наличие на няколкосекунден FIFO буфер за неутрализиране флуктуациите в трафика на мрежата. Такъв буфер си създава и Media Player, когато слушаме радио през Интернет. Мисля, че стойността му по подразбиране е 5s и може да се коригира в Tools -> Options -> Performance -> Network buffering.
  • 1
  • 2

Тема "С каква скорост се движат електроните по кабела , горе долу?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: