• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jabata - специалист
naskov написа:
Защо ли си мисля, че колегата е настроил помпата да включва на 40, а горелката да спира на 60 :? Ако не е така, то тогава наистина мъка :|
Дори и горелката да спира на 60, пак не е добре. То тогава котела за има няма 5 дена толкова конденз и нагар ще натрупа, че после само с барут ще може да се изчисти.
Но каквото и да е, и в двата случая, този инсталатор най-добре да си върне дипломата която я няма, и да спре да се занимава с тези неща.
andy_forresite - майстор
Ако има антикондензен вентил на 50 или повече градуса за гарантиране тепмературата на охладената вода, няма да има никакъв конденз. Нали в нас съм така. Дори да гори при 55 градуса (докато подгрее всичко) щом връщащата е с 50°С няма и капка конденз. Горелката ми спира на 62-63, не помня колко й зададох сутринта и така.
Миналата година имах капилярен термостат Салус с два начина за подвързване на контакта. Единият е да свърже веригата при достигане на зададените градуси и да я прекъсне при покачване на температурата. А другият е верига при да кажем 45 градуса и не изключва повече ако ще водата да изври или да бъде изхвърлена. На корпуса има обозначения за два режима - Heat и Cooling. Аз де да го знам как работи, викам си аз ще се топля, значи хийт. Да, ама помпата наистина тръгна на 45 и взе та спрЕ на 60 и котелът "прегря". Отворих го, размених местата на клемите и воала.
filmatoplo - майстор
Аз съм с два термостата за помпата ,понеже имам две места от където вади топло от ризата ,така че от където и да затопли там ще стартира за застраховка ,имам и трети термостат но не съм го включил .
  • 1
  • 2

Тема "Правилни настройки на котела." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: