• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thebugger - специалист
Не виждаш ли че двете схеми са еднакви, с изключение на LM317 предстабилизатора. Това имам предвид не ми харесва така. Схемата иска 24VAC трансформатор. Искаш да ми кажеш, че след греца и спадането няма да падне под 30VDC? Силно се съмнявам. А иначе, колега - относно импулсните - не ми пречи да разсейвам топлина, харесвам класическите. Имат много по малко failure modes и са по лесни за поддръжка като цяло - правиш веднъж, не му мислиш деситилетие.
hidrazin - майстор
thebugger написа:
Не виждаш ли че двете схеми са еднакви, с изключение на LM317 предстабилизатора. Това имам предвид не ми харесва така. Схемата иска 24VAC трансформатор. Искаш да ми кажеш, че след греца и спадането няма да падне под 30VDC? Силно се съмнявам.
И квоооо...? Какво значение има какво ти харесва или какво не?
Предлагат това и на тази цена - кат не ти харесва си духаш супата.
И не, не пада под 30VDC поне при мен. Но па трафа ми е истински и с резерв....
:partyman:
thebugger - специалист
Да бе, не пада. След изправяне и филтриране идва на 34V. Като махнеш 1.4V от греца, пада на 32.6V. Със сигурност имаш и омически загуби в трафа и греца, ще падне на 31-32V. На 3А, пулсациите ще падат под 30V със сигурност, а дори и да не падат, крайния транзистор ги иска поне 0.7V над базовото напрежение. Това просто е недоизмислено според мен. А не можеш и повече напрежение да му подадеш, защото излизаш от безопасните граници на ОУ.
jordanvass - майстор
Като си толкова претенциозен и не те бъркат загубите, вземи си направи един ТЕС-18. Класика, доказала се в годините. Аз лично ползвам такъв почти 30г и как ли не съм издевателствал над него - не е мръднал. 0-50V, 0-3A. Железен! А най-добре си купи един на старо и го реновирай, да знаеш, че имаш свястно лабораторно захранване.
Ей ти схемата:
Прикачен файл:
ТЕС-18.jpg
Ако и на това намериш кусур, трудно ще ти угоди някой.
plamen6703 - майстор
Целта на въпросите не е за да получи съвет за стабилизиран токоизправител, а да покаже, че ги "чува" нещата и да направи впечатление с разсъжденията си за стабилизираните токоизправители :drinkers: :partyman:
valentino76bs - майстор
plamen6703 написа:
Целта на въпросите не е за да получи съвет за стабилизиран токоизправител, а да покаже, че ги "чува" нещата и да направи впечатление с разсъжденията си за стабилизираните токоизправители :drinkers: :partyman:
Нима!!
А твоята цел каква е тука ,чи нимоа са сетя?
Бля, бля само май...!
plamen6703 - майстор
valentino76bs написа:
plamen6703 написа:
Нима!!
А твоята цел каква е тука ,чи нимоа са сетя?
Бля, бля само май...!
Плувай си и не ме занимавай с глупостите си, на мен ми е ясно, "чи нимоиш" :drinkers: :partyman:
valentino76bs - майстор
Преместих си го в другия ... :butthead: !
plamen6703 - майстор
Добре си направил, че наистина замириса на лошо :cool: :partyman:
valentino76bs - майстор
plamen6703 написа:
Добре си направил, че наистина замириса на лошо :cool: :partyman:
Ааа еврика...абе носа не подушва тъй далече та в този ред на мисли тва смърдене..най вероятно е от теб!А щом вече си усетил собствения си аромат време ти е да дърпаш....и без туй радиоточките ги спряха,БЕЗМИСЛЕННОДРАЗНЕЩОНЕНУЖНИ са :) И не се напрягай,рискуваш..още повече да замиришеш!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Стабилизиран токовизправител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: