• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Фитилчо написа:
Rumen72 написа:
Фитилчо написа:
Тротилчо, това не е въздуховод, иноксова гофрирана тръба за комин е, издържа до 700 град. и струва 39 лв. метъра.
Тва е дебело.... колкото хартия. ВИждал съм го лично !
Не е ли иноксов кюнец от твърдите, не ми го фАли !
Аз имам такъв от 12 години на котела не е мръднал. 9 години на пиролизен атмос леко покафенял и 3 години на пелети. Така като го гледам още 10-20 години ще издържи. :partyman:
Ни са карайти, и двамата сти прави.
Гъфкавото щом издържа до 700 градуса, при нормални работни условия, няма ко да са притиснява притиснения.
В случая, стигнало се е до някакви гранични температури, издържал е, ма до кога? Нищо, че му е 4та година.
Меката зима е виновна.
Фитилчо - майстор
На мен тУй нящо няма как да ми вдъхне доверие. Те хората и тръби от белите с вложка си слагат де .... вкусове всякакви
1.Това събира сажди като обезумяло
2. Как се чисти това от сажди?

Иначе съм сложил такова, ама на входящият студен въздух за каминката... :razz:
Фитилчо написа:
На мен тУй нящо няма как да ми вдъхне доверие. Те хората и тръби от белите с вложка си слагат де .... вкусове всякакви

Фитиля, компромиси и аз не прая.
Нещо, дето върши работа ама до някъде, не ми го фали!
gnt69 - майстор
Фитилчо написа:
Не събира много сажди. 2 пъти в сезон го отупвам. А тръби от белите и аз имам пак от 12 години и капка не съм видял да прокапе, ама Henco. :partyman:
manobg - специалист
Да си кажа истината това лято го свалих за пръв път и изкарах една шепа пепел. Казах си че в следващите 3 години няма да си правя труда за толкова малко. Иначе не е от онези алуминиевите меки връзки дето си ги разгъваш и сгъваш като хармоника. Това се продава така цяло с дължина 3 метра и струваше доста. Не можеш го събра, но е удобно за леки завои, като цяло не се нагрява много и мога да го пипам с ръка докато камината гори.
  • 1
  • 2

Тема "Посиня ми тръбата на камината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: