Най - вълнуващия въпрос зимно време.
anesti - помощник
пон дек 03, 2018 10:47 pmEvgeniy написа:
пон дек 03, 2018 8:44 pmanesti написа:
у правлява се само от смартфон или компютър.
Много ми е странно защо цъкането на 3-4 бутона в последователност от типа: задържаш два бутона и влизаш с трети в поменю на подменю, където с "+" цъкаш много пъти докато стигнеш желаната цифра все още се смята за предимство пред това в браузера на телефона да врътнеш с пръст плъзгача на температурата...
Къде ми е телефона?Ама паднала ми батерията,Ама кой броузър да стартирам,защо днес зарвжда бавно?
Не е ли по-лесно да викна на жената да цъкне 2 пъти +, или да иде лапето до дисплея? Това имам предвид. Колко струва това устеойство,не открих цена на сайта?
gnt69 - майстор
пон дек 03, 2018 11:06 pmanesti написа:
Къде ми е телефона?Ама паднала ми батерията,Ама кой броузър да стартирам,защо днес зарвжда бавно?
Не е ли по-лесно да викна на жената да цъкне 2 пъти +, или да иде лапето до дисплея? Това имам предвид. Колко струва това устеойство,не открих цена на сайта?
Що се занимаваш не е ли по лесно да поръчаш на жената да следи термометъра и да бута копчетата на Бисолида. Аз ако имам такава оправна жена където да разбира на копчета хич нямаше да се занимавам да си купувам термостат че и интернет управляем а само термометър.
kabel96 - специалист
Не е лошо когато се препоръчва нещо да е на база личен опит а не резултати от гугъл.
Този термостат https://ru.aliexpress.com/item/Floureon ... 0000000000 работи много добре и се управлява от цял свят но има един голям недостатък-Като спре тока губи настройки.Лекува се лесно с добавяне на акумулаторче но все пак.........Соноф имат и те недостатък не можеш да му задаваш да гаси напълно а само да регулира в зададените граници,също така няма отделни различни програми за през деня и тн.
gnt69 - майстор
вт дек 04, 2018 12:12 amkabel96 написа:
Не е лошо когато се препоръчва нещо да е на база личен опит а не резултати от гугъл.
Точно така ама човека иска с копчета и ръчки, ама аз не знам да се влиза с ръчки в интернет да няма компютър да няма телефон ама да е интернет. Да споделя и аз.

Прикачен файл

Screenshot_20181204-001629.jpg
Screenshot_20181204-001629.jpg (38.55 KиБ) Видяна 2390 пъти
anesti - помощник
Този термостат https://ru.aliexpress.com/item/Floureon ... 0000000000 работи много добре и се управлява от цял свят но има един голям недостатък-Като спре тока губи настройки.Лекува се лесно с добавяне на акумулаторче но все пак.........Соноф имат и те недостатък не можеш да му задаваш да гаси напълно а само да регулира в зададените граници,също така няма отделни различни програми за през деня и тн.
Това ме интересуваше,а как се осъществява връзката с котела или горелката?
anesti - помощник
вт дек 04, 2018 12:21 amgnt69 написа:
Точно така ама човека иска с копчета и ръчки, ама аз не знам да се влиза с ръчки в интернет да няма компютър да няма телефон ама да е интернет. Да споделя и аз.
А цената?
kabel96 - специалист
вт дек 04, 2018 1:33 amanesti написа:
Това ме интересуваше,а как се осъществява връзката с котела или горелката?
С 2 жици.Най добре напиши от къде си и някой покрай теб да ти помогне.
anesti - помощник
От Бургас съм,казват познати,че има един двама специалисти в ншия район,но било трудно да се вредиш при тях.
Antonii - майстор
Най-добрата за мен система за подобен контрол е Honeywell evohome.
А и като гледам китайските подобни не са много по-евтини.
Най-удобното нещо при тази система е бутона "излизам" при което всичко минава да поддържа по-ниски температури в жилището.
А другата удобна функция е задаване на различни температури в помещенията през различните часове на денонощието.
Отделно може да се управлява от станцията вкъщи, от телефона и от компютъра.
gnt69 - майстор
вт дек 04, 2018 1:35 amanesti написа:
А цената?
Цената е 140 лева + 2,50$ за 3 датчика DS18B20 + 2 лева за кабел за удължаване на датчиците.

Тема "Стаен термостат с управление през интернет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: