• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет дек 06, 2018 11:24 pmВалтер Желязков написа:
m0m43 post_id=951014 time=1544129826 user_id=77623]
Някой ще каже, че все пак топли - е да, ама не - под 50 градуса не мисля че топли нещо радиатора, все пак не е конвертор :)
В момента отоплителния ми кръг е на 40 градуса. Дори при това застудяване повече от 42 градуса не е подавано. Температурата в стаите е 24 градуса по китайския термометър.
И двамата сте прави. Кой с каквото разполага.
Мен, в момента и 90 градуса не могат ми стоплят къщата, ма толкос са ми радиаторите.
Утре като навържа още 3 и подаваната 63 ще падне на 50 или 55.
Напролет топлоизолация на стени и те ти ги 45-48.
По натам тавана отсекъде и айдееееее, стигнал съм те.
Забрайх да спомена пода, чу току виж съм те изпреварил.
m0m43 - специалист
Да, със сигурност ще трябва да добавя и глидери без значение дали ще преправям инсталацията :) Лошото е че са метални тръби, оразмерени и заварени точно по размер и вървящи на 1-2 см от стената.

Иначе да добавя, за последните 2г. през отоплителния сезон съм изразходил по ~7 тона пелетки за ~200m2 и температура около 23 градуса
Валтер Желязков - специалист
чет дек 06, 2018 11:39 pmm0m43 написа:
Възможно e, не споря :)
Миналата година на външна температура около -5 и зададена температура на котела 50 градуса, забелязах, че температурата в стаята отива надолу, вместо нагоре (по стайния термостат) - :)
Само го дадох като пример. При мен отоплителния кръг се контролира с трипътен вентил, с управление по външна температура.
Валтер Желязков - специалист
чет дек 06, 2018 11:40 pmТрифон П.Трифонов написа:

Забрайх да спомена пода, чу току виж съм те изпреварил.
Освен да сложа още един слой ламинат и до там, няма на къде повече да повдигам. Да имаше кой да ме посъветва преди 20 години, когато изкъртих дюшеметата в къщата, друга песен щях да пея.
пет дек 07, 2018 12:08 amВалтер Желязков написа:
чет дек 06, 2018 11:39 pmm0m43 написа:
Възможно e, не споря :)
Миналата година на външна температура около -5 и зададена температура на котела 50 градуса, забелязах, че температурата в стаята отива надолу, вместо нагоре (по стайния термостат) - :)
Само го дадох като пример. При мен отоплителния кръг се контролира с трипътен вентил, с управление по външна температура.
Така е много яко. Отоплението започва от ранна есен, та до късна пролет, без претопляне на къщата, отваряне на прозорци.
Като се нагласи веднъж каква температура на водата иска, при съответна външна, термометъра кове. По трудно се настройва пропорционалната стойност, за да не "люлее" задвижката.
  • 1
  • 2

Тема "Парна инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: