чет сеп 24, 2020 4:55 pmkozl написа: 1 минута преди края забиваДа, има вода по дъното, продължава да върти водата и може да остане на 1мин. вечно и да си върти, иначе програмата си я е изпълнило, посудата е измита, съдомиялната е топла и т.н.![]()
Тва означава ли, че посудата са измити, но не може да източи водата от зумпфа?
Проверих трасетата на мръсната вода, няма запушване, ръчно мога да изпомпя водата, която е останала, когато натисна отстрани, при свален капак, едно палче и изпомпвам водата после...
Търся проблема може би чрез някакво рестартиране на съдомиялната, за да почне да пълни вода, иначе явно аквастоп маркуча не й дава...
Защо? Нямам обяснение, не съм видял теч отдолу, за да мисля, че аквастопа е задействан, няма вода извън съдомиялната...
Когато е закачаена само с маркуч, без аквастоп, виждам, че изхвърля вода по време на програмата, т.е. сигурен съм, че помпата за изхвърляне работи...
Идеята е да подкарам да пълни вода през аквастоп-маркуча, понеже се съмнявам в това, че като е без такъв маркуч, ами обикновен, съответно и неговите кабели не са закачени, да не прави някакви проблеми в програматора или да не може да спре да пълни вода по време на програмата и затова да не я изпълнява докрай и да продължава...?! Не зная...