Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
prascho - майстор
намерих и още един сайт с по-ниски цени: http://www.pazaruvaj.com/svich-hub-c3145/100.html
d3v1ous - специалист
Чесно казано не знам какво те кара да мислиш че ако захранването на PC-то е 300W то ще работи през цялото време на пълна можност ???

Нещо друго , предложих ти варианта със компютъра, защото него можеш да ползваш не само за рутер, а и за web сървър, mysql бази данни, ftp сървър и каквото още се сетиш. А що се касае до консумацията , не се притеснявай, "големия компютър" т.е. този който ще ти разпределя интернета ще ти консумира пак толкова колкото рутера , даже може и повече, щото все пак е по добър от тази машина за която говориш а и ще има и монитор закачен.
prascho - майстор
имам чувството че не ме разбра и не си в час. Говоря за два варианта. Първият с две лан карти и първия кумпютър по този начин ще е включен когато се работи с втория. Разбира се то няма да е 24 часа. Но с един рутер или суич консумацията ще е само 6-7 вата на час а не 300 и отгоре/има и монитор/. Та въпроса ми беше да ме посъветваш за някой модел рутер или суич от цитираните саитове от мен, а не да ми разтягаш локуми какво бих правил с първия си компютър. Все пак погледни първото си изказване в темата и ще видиш, че точно това е твойто мнение,, а именно не си заслужава варианта с две лан карти защото няма да могна да му смогна с тока!!!! Разполагам с втора лан карта и кабел и ще излезе без пари, но дали не е по-добре да дам 20-30 лева за рутер и да ги избия от разходите по тока???
d3v1ous - специалист
С рутери не се занимвам.
velsi - Почетен майстор
prascho написа:
...но дали не е по-добре да дам 20-30 лева за рутер и да ги избия от разходите по тока???
По-добре е и не само заради тока.
prascho - майстор
обаче велси, да не ме нахедри доставчика да плащам повече, тъй като ще трябва да разпознае мак адреса на рутера и няма как да го зибегна. а може и към моя рутер без да зная да си разшири мрежата.
prascho - майстор
идеята със стар компютър, с цел да нямам досег до доставчика ми харесва. Може ли някой да ми каже каква точно маши би ми свършила работа и от къде мога да си я намеря???
velsi - Почетен майстор
Зависи кой ти е доставчика. Може да ти направи проблем, а може и да не направи. Аз например съм с два компютъра и рутер. В договора ми изрично пише, че имам право да ползвам само един компютър. Но аз си ползвам двата и това вече почти 3 години. Общо взето на доставчика ти му е все тая колко компютъра ще ползваш. Ако плащаш за трафик за него е по-добре - повече компютри, повече трафик. Ако си на неограничен трафик пак не го бърка, щото и 10 компютъра да навържеш не можеш да изсмучеш целия интернет, имаш си максимална скорост за която плащаш. Най-добре си купи рутер, който има и възможност за безкабелна връзка. Така ще можеш да се разхождаш с лаптопа без да се омотаваш с кабели.
d3v1ous - специалист
За споделянето и разширяването на мрежата не бери грижа, в wireless рутерите се задава скриване на мрежата и парола за достъп до нея , стига да направиш малко настройки де, но ако не ги направиш по default всичко е открито и всеки може да се конектва. Така че be carefull
mamkata - специалист
Пингваш си гейтуея и ако на края на всеки ред видиш TTL=1 работата става дебела /това мисля, че Хоумлан го правеха, ама не са единствените/. Ако TTL>1 - купуваш си рутер, на който можеш да му сменяш MAC адреса и нямаш ядове - аз лично ползвам Dlink DI604. Процедурата е следната: включваш рутера към компютъра през някой ЛАН порт БЕЗ да включваш ВАН порта към доставчика, клонираш си МАК адреса от компютъра и правиш останалите настройки, рестартираш рутера и си готов. Най-добре е да не пускаш НАТ, че доставчика ще види колко компютъра имаш зад рутера и може да ти създаде проблеми.

Дано да съм бил полезен.

Тема "прекарване на интернет до втори компютър/лаптоп/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: