Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dan4o68 - специалист
нед дек 15, 2019 6:02 pmyanush написа:
Постави ли контролера на Хидротерма... Има ли промяна в разхода😂😂😂
[/quote]

Много други неотложни задачи изкочиха напоследък,и не съм все още.Точно за темата на мираж става въпрос .Надявам се тази седмица да остане време.Не разбрах кое е смешното?
[/quote]

А нищо.... Просто иконки😉😉😉
speka_rs - майстор
Здравейте колеги,

В момента ми е на главата един такъв котел 47 кВт, гори хубаво слънчогледови пелети, ама има проблем със разхода 90 кг на ден . Къщата е около 200 м2 има изолация има сменени дограми в някой от стайте, ама много ми се струват. В момента е настроен на минимален вентилатор със 7/240. Кюнците са много горещи чак са почнали да полилавяват.

Дайте някакви идеи велтиалтор ли да сменя ме със по малък, друг контролер ли да слага ме ?
filmatoplo - майстор
Сменял съм вентилатор с най малкия , отделно колега е монтирал едно приспособление за още 2 хода ,има клипове в ютуб .
speka_rs - майстор
Мерси Филме,

Проблема е че собственика на котела няма да разреши да се заварява по котела.
Варианти те са или вентилатор или контролер, ама може би вентилатора ще е най-безболезнено.
пон дек 16, 2019 9:41 amspeka_rs написа:
Опитай да му направиш някаква заслонка, на входа и опитно ще установиш колко да е притворена. Това на първо време, но може и за постоянно, ако се получи добре.
filmatoplo - майстор
Пробвах с заслонка ,но определено вентилатора е силен и създава излишни шумове ,та за котел 56 киловата го смених с такъв от 25 киловата ,по принцип котлите са за въглища и да оригиналния вентилатор е правилно сметнат за въглищата ,но за пелетите е страшно силен.
Шпек, гледал съм клиповете на съфорумника и си мисля, че никакви заварки не се правят по котела. Да, заварява се, но това е за да се направят Т образните джаджи, които се поставят и така се увеличават ходовете.
Прегледай пак клипа! Определено е много ценна доработка.
yanush - специалист
пон дек 16, 2019 5:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Шпек, гледал съм клиповете на съфорумника и си мисля, че никакви заварки не се правят по котела. Да, заварява се, но това е за да се направят Т образните джаджи, които се поставят и така се увеличават ходовете.
Прегледай пак клипа! Определено е много ценна доработка.
Заваряват се шпилките към котела поне аз това видях :supz:
пон дек 16, 2019 6:25 pmyanush написа:
Вярно бе. Сега го гледах пак.
Ти оправи ли си проблемния кръг?
yanush - специалист
пон дек 16, 2019 6:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон дек 16, 2019 6:25 pmyanush написа:
Вярно бе. Сега го гледах пак.
Ти оправи ли си проблемния кръг?
Не днес се надявам да стане.Всичко е много странно ...което ме навежда на диагноза помпа ... 2-3 часа този кръг работи 2-3 часа не иска и те така иначе "проблемната помпа" си изглежда,че работи в смисъл бръмчи и вибрира все едно работи.Намерил съм работеща по малка помпа и днес ще я сменяме за проба ако не ме излъже майстора.

Тема "настройка на котел Хидро терм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: