ср авг 14, 2019 7:35 pmnikolson написа: Ако водиш делото като физическо лице е едно, ако го водиш като юридическо е друго. Според мен делата трябва да са две, особено ако го водиш като физическо лице. Претендираната сума за какъв периоод е?Имотът е на юридическо лице - ЕООД. Периодът не ми е съвсем ясен, защото аз като съм го придобил, в документа за собственост са описани УПИто и сградите, които са самостоятелни обекти. Формално, от датата на смяната на собствеността, аз съм придобил и мачтовия трафопост, както и всички останали несамостоятелни обекти. Именно това оспорваха тези с ясното съзнание, че не са прави, но ако мине номерът. После мой представител ходи в ЕВН да иска прехвърляне на партидата, а те вместо това му набутаха предварителен договор, в който както писах по-горе е указано, че в имота мощност няма и първо да съм си платил нова партида, после да си платя кабели и други простотии и тогава щяли да ме захранят от някаква линия 1 kV. Сметката на око излизаше над 10 000, при условие че през имота минава линия средно напрежение, на която е включен 160 kW трафопост. Според мен, срокът започва да тече считано от датата на подаване на заявлението в ЕВН, придружено с новия документ за собственост, защото формално те преди това няма как да са знаели, че имотът вече има нов собственик. Така че считано от датата на "първи контакт" с тях до датата на окончателно прехвърляне на партидата и сключване на договор за оперативно управление с мен са минали около 14 месеца, а от покупката на имота естествено повече.
Каква е идеята с двете дела? Принципно смятам да ги гоня за неправомерно облагодетелстване - извършвали са търговска дейност с чужд актив, без обезщетение, при условие, че сме им представили копие от документа за собственост на имота, но понеже трафопостът не бил описан в него изрично, не признаваха собствеността. Ама че според тълкувателно решение на ВКС всички несамостоятелни обекти вървят със собствеността на имота - много важно. Те не били орган да решава "такива спорове" и докато не били получили указания от легитимен орган, нищо нямало да направят. Питах ги като не е нито мой, нито техен, тогава чий е - не знаели. Е, как оперирате с нещо, което не знаете чие е?! С кого имате сключен договор за оперативно управление на това нещо? Нямало да ми кажат. Ми, като не казват и единствено искат разпореждане от "орган" - получиха си го, но вместо да се извинят, те ми напукаха фактура за месечно потребление за период, в който партидата не е моя и като възразих - пак да съм се оплачел там, където и първия път, та ако отново дойде решение в моя полза, щяли да ми прихванат сумата от бъдещи сметки. Избобщо, кво да ви разправям... Такива си струва човек да ги съди, дори и само да си окачи решенията в рамка на стената, защото са безобразни.

Тия жици също минават през мястото ти.  Един добър адвокат по корпоративно право ще издои доста пари. Те си имат табиети, за да ги вземат. Пращат се нотариални покани, обясняват им колко ще загубят за преместване и ред други неща.
  Тия жици също минават през мястото ти.  Един добър адвокат по корпоративно право ще издои доста пари. Те си имат табиети, за да ги вземат. Пращат се нотариални покани, обясняват им колко ще загубят за преместване и ред други неща.