ср дек 18, 2019 2:07 pmnikolov333 написа: Ами 1968г.повечето блокове са с такива олекотени панели с тръбни кухини около ф100мм.. Ако не сте видели зор с окачвачите на картона, може и да сте с плътни плочи..Картона в хола и коридора го монтирахме с баща ми, всички дупки за дюбелите на окачвачите се пробиваха еднакво, не сме удряли в метална тръба.
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Sashimir
- помощник
22 мнения в "Шумоизолация на таван, заради шумни съседи"
nikolov333
- майстор
То няма тръби..просто кухини са, но по-дължина на панелите с кръгло сечение.. Щом не сте усетили разлика на места да ви потъва бъргията в кухо значи са плътни плочи, но у нас в кухнята и в коридора имам плътни плочи, а в хола, детската и спалнята са с кухини.. та знам ли..
Прикачен файл
c16b49e4.jpg (17.67 KиБ) Видяна 2156 пъти
plamen6703
- майстор
ср дек 18, 2019 9:33 amSashimir написа: Моля, предложете варианти и приблизителни цени за материалите.Единственият вариант е да си направиш ремонт на стаите както си решил, но да не набутваш пари за "шумоизолация", защото само ще се набуташ с пари, а резултата ще е същият като да не си давал пари за "шумоизолация".
Пробвай, ако не вярваш и ще се убедиш!

chapara
- майстор
ср дек 18, 2019 1:41 pmnikolov333 написа:За любознателните това са панели "спирола"
+1.. А бетонната плоча, случайно да е с тръбни кухини за олекотяване..?
,които винаги се познават от долната страна с напуканата мазилка
https://www.uacg.bg/UserFiles/File/UACE ... 3/15-s.pdf
Към автора на темата. Първо ги помолете комшиите да не бият пети. Преди години имах подобен случай. Едно младо девойче тогава, си обуваше токчета един час преди излизане за работа. Помолих я да не го прави най учтиво и нещата приключиха, не се била сещала за шума. След време моята щерка порасна и се опита да приложи същия маниер, но бързо я отказах. И така трябва да има взаимна търпимост. И един въпрос. Като полагате вата по таваните , слагате ли пароизолация м/у ватата и картона?
Sashimir
- помощник
ср дек 18, 2019 4:17 pmplamen6703 написа:Искаш да кажеш, че шумоизолацията идва от погасяване на шума, преди да е създаден? Тоест единственият вариант е с обезшумяване на подовите настилки на съседите над мен?ср дек 18, 2019 9:33 amSashimir написа: Моля, предложете варианти и приблизителни цени за материалите.Единственият вариант е да си направиш ремонт на стаите както си решил, но да не набутваш пари за "шумоизолация", защото само ще се набуташ с пари, а резултата ще е същият като да не си давал пари за "шумоизолация".
Пробвай, ако не вярваш и ще се убедиш!![]()
nikolov333
- майстор
Темата май е доста популярна във форума.. има доста за четене, но извода на пламен синтезира отговорите по-темата.. Това, което знам аз от четене е, че звука се погасява най-добре от масивни материали, като бетона, та затова си мисля, че ефекта от окачения таван с гипскартон е като усилвател за звука..
search.php?keywords=%D1%88%D1%83%D0%BC% ... 0%BD%D0%B5

search.php?keywords=%D1%88%D1%83%D0%BC% ... 0%BD%D0%B5
plamen6703
- майстор
ср дек 18, 2019 4:53 pmSashimir написа:Искам да ти кажа, че един път проектирано от архитекта и изпълнено никой не може да го направи по-добреср дек 18, 2019 4:17 pmplamen6703 написа:Искаш да кажеш, че шумоизолацията идва от погасяване на шума, преди да е създаден? Тоест единственият вариант е с обезшумяване на подовите настилки на съседите над мен?ср дек 18, 2019 9:33 amSashimir написа: Моля, предложете варианти и приблизителни цени за материалите.Единственият вариант е да си направиш ремонт на стаите както си решил, но да не набутваш пари за "шумоизолация", защото само ще се набуташ с пари, а резултата ще е същият като да не си давал пари за "шумоизолация".
Пробвай, ако не вярваш и ще се убедиш!![]()

Предлагам ти да не лепиш излишни пари по таваните, а да ги ползваш за обикновен ремонт на стаите и да приемеш, че при живеене в етажна собственост е като при ползването на лекарства, понякога се случват странични нежелани ефекти!

Тема "Шумоизолация на таван, заради шумни съседи" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература