Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Sashimir - помощник
ср дек 18, 2019 2:07 pmnikolov333 написа:
Ами 1968г.повечето блокове са с такива олекотени панели с тръбни кухини около ф100мм.. Ако не сте видели зор с окачвачите на картона, може и да сте с плътни плочи..
Картона в хола и коридора го монтирахме с баща ми, всички дупки за дюбелите на окачвачите се пробиваха еднакво, не сме удряли в метална тръба.
nikolov333 - майстор
То няма тръби..просто кухини са, но по-дължина на панелите с кръгло сечение.. Щом не сте усетили разлика на места да ви потъва бъргията в кухо значи са плътни плочи, но у нас в кухнята и в коридора имам плътни плочи, а в хола, детската и спалнята са с кухини.. та знам ли..

Прикачен файл

c16b49e4.jpg
c16b49e4.jpg (17.67 KиБ) Видяна 2156 пъти
plamen6703 - майстор
ср дек 18, 2019 9:33 amSashimir написа:
Моля, предложете варианти и приблизителни цени за материалите.
Единственият вариант е да си направиш ремонт на стаите както си решил, но да не набутваш пари за "шумоизолация", защото само ще се набуташ с пари, а резултата ще е същият като да не си давал пари за "шумоизолация".
Пробвай, ако не вярваш и ще се убедиш! :partyman:
chapara - майстор
ср дек 18, 2019 1:41 pmnikolov333 написа:

+1.. А бетонната плоча, случайно да е с тръбни кухини за олекотяване..?
За любознателните това са панели "спирола"
,които винаги се познават от долната страна с напуканата мазилка

https://www.uacg.bg/UserFiles/File/UACE ... 3/15-s.pdf

Към автора на темата. Първо ги помолете комшиите да не бият пети. Преди години имах подобен случай. Едно младо девойче тогава, си обуваше токчета един час преди излизане за работа. Помолих я да не го прави най учтиво и нещата приключиха, не се била сещала за шума. След време моята щерка порасна и се опита да приложи същия маниер, но бързо я отказах. И така трябва да има взаимна търпимост. И един въпрос. Като полагате вата по таваните , слагате ли пароизолация м/у ватата и картона?
Sashimir - помощник
ср дек 18, 2019 4:17 pmplamen6703 написа:
Единственият вариант е да си направиш ремонт на стаите както си решил, но да не набутваш пари за "шумоизолация", защото само ще се набуташ с пари, а резултата ще е същият като да не си давал пари за "шумоизолация".
Искаш да кажеш, че шумоизолацията идва от погасяване на шума, преди да е създаден? Тоест единственият вариант е с обезшумяване на подовите настилки на съседите над мен?
nikolov333 - майстор
Темата май е доста популярна във форума.. има доста за четене, но извода на пламен синтезира отговорите по-темата.. Това, което знам аз от четене е, че звука се погасява най-добре от масивни материали, като бетона, та затова си мисля, че ефекта от окачения таван с гипскартон е като усилвател за звука.. :idea:
search.php?keywords=%D1%88%D1%83%D0%BC% ... 0%BD%D0%B5
plamen6703 - майстор
ср дек 18, 2019 4:53 pmSashimir написа:
ср дек 18, 2019 4:17 pmplamen6703 написа:
Искаш да кажеш, че шумоизолацията идва от погасяване на шума, преди да е създаден? Тоест единственият вариант е с обезшумяване на подовите настилки на съседите над мен?
Искам да ти кажа, че един път проектирано от архитекта и изпълнено никой не може да го направи по-добре :wink: Софиянци се опитват от гарсониери да правят тристайни апартаменти, но резултата е същият какъвто ти искаш да постигнеш с "шумоизолацията".
Предлагам ти да не лепиш излишни пари по таваните, а да ги ползваш за обикновен ремонт на стаите и да приемеш, че при живеене в етажна собственост е като при ползването на лекарства, понякога се случват странични нежелани ефекти! :partyman:
krasi92 - майстор
10 см. каменна вата и след нея 10 сантима фибран решават проблема със шума.
КИМИ - специалист
Шумоизолация се прави във помещението със шума- ОТВЪТРЕ!
Всичко останало е бла- бла... :-D
Sashimir - помощник
ср дек 18, 2019 7:42 pmkrasi92 написа:
10 см. каменна вата и след нея 10 сантима фибран решават проблема със шума.
Може ли малко повече информация? Имаш ли лични наблюдения със сравнение преди и след поставянето?

Тема "Шумоизолация на таван, заради шумни съседи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: