Човекът би искал да знае с какво количество разполага и да си прави сметката как да го изразходва за да не остане съвсем без вода в "идните дни". Искаше помпата да е в къщата основно против кражба, после против замръзване. Ако е така концепцията с измерването е доста различна. Та добре ще е ако се появи и ни осветли за някои подробности. Иначе си хабим боба всуе.
И така, нямам нужда да контролирам помпата, тя е с електронен пресостат.
Имам нужда да знам нивото на водата, за да си правя сметка дали да пускам пералня, дали да поливам и т.н. Moже да не е в метри, примерно, кладенеца е с 6 пръстена, да знам на кой пръстен е в момента водата.
Защото иначе се случва следната ситуация: по Коледа сестра ми идва на гости, решава да почисти, пуска няколко перални, още някой-друг душ, смятайки че язовир Искър е закачен за кладенеца ни

До кладенеца отива двужилен кабел с 220V.
Искам да изпълня проекта с минимални средства, иначе сигурно има готови системи с три-четири цифрени цени. Гледам на АЛИ-то има доста хидростатични сензори, но цените са сериозни, дори в Китай https://www.aliexpress.com/wholesale?ca ... vel+sensor