Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marianskia - помощник
вт яну 14, 2020 7:54 amfilmatoplo написа:
Точно на колко работи може да се гадае ,калибрирате ли шнека колко пуща за 6 минути-потресна работа но го трая за всеки такъв котел.
Незнам карам на фабрични настройки горя слънчогледово полети също и различни но от рапичните остава мн пепел и като че ли не са калорични
filmatoplo - майстор
:? Много странно -да карате без калибриране на шнека при смяна на пелетите .Понякога дава разлика на полувина ,роля играе и нагласата на въздуха .
marianskia - помощник
ср яну 15, 2020 9:05 amfilmatoplo написа:
:? Много странно -да карате без калибриране на шнека при смяна на пелетите .Понякога дава разлика на полувина ,роля играе и нагласата на въздуха .
Четвърти сезон съм с този котел не мисе кличи до котела доло горе знам как се настроива но не ми прави проблеми бързо загрява разхода мие около 30 кг. На 24 ч .и затова не бутам настройките не забелязах разлика между 6 и 8 милиметровите пилети
джеки - специалист
вт яну 14, 2020 9:36 pmmarianskia написа:
Точно на колко работи може да се гадае ,калибрирате ли шнека колко пуща за 6 минути-потресна работа но го трая за всеки такъв котел.
Незнам карам на фабрични настройки горя слънчогледово полети също и различни но от рапичните остава мн пепел и като че ли не са калорични
Даи повече информация как е със слънчогледовите пелети.На колко време го почистваш.Разход
marianskia - помощник
ср яну 15, 2020 7:12 pmджеки написа:
вт яну 14, 2020 9:36 pmmarianskia написа:
Даи повече информация как е със слънчогледовите пелети.На колко време го почистваш.Разход
Къща 100 кв от които отоплява 80 без изолация на тавана има перлитова замазка 5 камерна овца всяка вечер вадя 2 лопати пепел сипвам 2 чувала по15 кг прелет .А основно почистване на котела 1 или2 пъти в сезона .С терми глави съм нямам ст термостат
Последна промяна от marianskia на ср яну 15, 2020 7:29 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:) 30 кг ,че ти какво топлиш ,бил си за 10-15 киловата . :wink:
marianskia - помощник
ср яну 15, 2020 7:21 pmfilmatoplo написа:
:) 30 кг ,че ти какво топлиш ,бил си за 10-15 киловата . :wink:
:-D ами даде ама нали все сме разбирачи и се презастраховане.Къщата има 50кв пристройка която за сега не се ползва
morfei1 - специалист
Няма нищо, важното е, че си доволен и те устройва разхода.

И за допълнителните 50кв.м ще ти е достатъчна 15-ката.
marianskia - помощник
ср яну 15, 2020 10:43 pmmorfei1 написа:
Няма нищо, важното е, че си доволен и те устройва разхода.

И за допълнителните 50кв.м ще ти е достатъчна 15-ката.
Отоплява 80кв другите 50 не се ползват
джеки - специалист
ср яну 15, 2020 9:05 amfilmatoplo написа:
Като го поставиха ми казаха че фабрично са настроени -въздух-пелети на всички степени и няма нужда да се пипа.
А за слънчогледовите пелети казаха че котела щял да се задръсти много бързо и разхода щял да бъде доста голям
Затова и само веднъж сложих 2 торби

Тема "Peletherm30m2 мнения проблеми настроики" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: