нед фев 16, 2020 8:27 pmLazarGanev написа: За започване на строителство се изисква, както и съответните проекти! Не ми казвай, че не знаеш!Трябва, ако е нужно, да поиска разрешение ЗА РЕМОНТ на съществуваща сграда. Помолих да ми цитираш текст от ЗУТ, за казуса.![]()
нед фев 16, 2020 8:19 pmLazarGanev написа:Така е по закон, но ако те хванат. Има места където става, на други не става.нед фев 16, 2020 8:13 pmЧираче написа: Мисля, че щом имаш Нотариален акт с упоменатите сгради, и които са нанесени в кадастралната карта, можеш да правиш каквото си решиш. Документа за собственост е Нотариалния акт. Какво Удостоверение за търпимост, какъв ПУП, какви 5 лева. Всеки може да си прави каквито ремонти иска по къщата за нейното поддържане. Всичко останало е интерпретация от страна на държавните органи. НИКОЙ няма право да се разпорежда с твоята собственост без твое съгласие.Айде бе, сигурен ли си? Ти това прочете ли го:чет фев 06, 2020 9:37 pmИвотодоров написа: Къщата е на повече от 100 г. и почти е паднала, идеята ми е да а съборя и да направя нова на неино място със същите очертания.Той нека да я събори, пък да видим дали ще му разрешат да построи нова!
Знам за новоизградени такива под формата на ремонт, да дойдат после да ги инспектират.
Знам обаче места където съседите се пеят, а и кмета наднича какво става зад оградата