• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
LazarGanev - "Велик майстор"
Китайският гранитогрес нито е евтин, нито е калпав, но много задълбахме спора. Аз в офиса и котелното съм с най-евтиния български грес "Сол и пипер" (10лв в Алати) и не е мръднал 10 години. Затова го препоръчах
kozl - майстор
Гранитогрес от еднакъв състав по целия обем и да се надраска кво от тва. Под повърхността отдолу същото. Па и все пак тва е котелно. Аз в мазето съм с гранитогрес. Сигурно съм го надраскал, ама мноо повече съм го изцапал даже и с боя. И все пак се чисти по-лесно от замазката която срещам в новото строителство.

Каква да е замазката :?
Защо новите замазки не са като едновремешните :?
Та ако е замазка требе да е трамбована и изпердашена с мерак. Всичко друго е хастарна замазка - демек пълнеж. И тва се предлага в новото строителство и сетне замазката се мете с метлата :shock:
MamaMy - майстор
Номера е да има и сифон. Един път да се наложи да изпуснеш част от водата и мазилката е попила така, че няма съхнене една година.
nikolson - майстор
нед мар 08, 2020 1:50 pmшоп написа:
Мозайка.
Най-подходящо, ама кой ще му я направи. И...бюджета ще иде на кино.
шоп - майстор
Ами сам, нали форума е направи си сам.
Мозайка се продава и не е скъпа, даже се намира залежала почти за без пари. например аз имам 8 тона бяла и 8 тона черна около 4-6мм залежала от над 40 години. На моменти ми пречи и съм мислил да се отърва от нея. Бъркам я като пълнеж в бетон и замазки.

Мозайката не е нужно да е шлайфана и мита за да е здрава. Може само да се изпердаши. Няма вид но е здрава.
  • 1
  • 2

Тема "Настилка в котелно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: