Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
Купих брава за ал. дограма с малък бексет (плитка). Направих една коруба от дърво да я крие. Сега остава да я разпробия и залепя с ПУ лепило към първата дъска.

Следват 3 ръце мазило на дъските и монтаж. Абе за 2021 дано да имам врата.
radius - майстор
За свързването на хоризонталите и диагоналите с вертикалите, ще ползвам винтове за дърво, по два на всяка пресечка.
Прикачен файл:
porta2.jpg
porta2.jpg (34.04 KиБ) Видяна 1082 пъти

Взех торнадо, уж да не се саморазвиват. 4х45 или 5х40 (нямаше на 45). Дъските са по 24мм. Ето така ще изглежда в разрез:

Чудя се как ще е по-здраво, там ще носи на срязване (по скоро на вкопаване в дървесината)?

За всеки случай имам и обикновени 5х45, но ми се искаше с Торнадото...
EDI - майстор
В другите диагонали набий дървени дибли с лепило.Давай с Торнадо, аз от години само тях ползвам.
radius - майстор
Голяма ще е играчка, както искам да не се видят диблите. Май ще разчитам само на винтовете, а ако провисне, ще слагам дибли. Успокоявам се, че покритието е доста лепкаво, дори след 2 седмици и днес както минах дъските трета ръка, ако ги хвана с винтове скоро, ще залепнат, което ще даде допълнителна здравина.
Ако нещо хитро и лесно ми убягва за диблите, кажи :wink: .
zz_stefanov - майстор
пон сеп 21, 2020 4:13 pmradius написа:
Голяма ще е играчка, както искам да не се видят диблите. Май ще разчитам само на винтовете, а ако провисне, ще слагам дибли. Успокоявам се, че покритието е доста лепкаво, дори след 2 седмици и днес както минах дъските трета ръка, ако ги хвана с винтове скоро, ще залепнат, което ще даде допълнителна здравина.
Ако нещо хитро и лесно ми убягва за диблите, кажи :wink: .
Те главите на винтовете ще се виждат, какво те притесняват едни дибли от задната страна, ако смяташ че са необходими.
radius - майстор
Писах и в другата тема за оградата, но ще сложа и тук снимки, за да завърша и тази.
Прикачен файл:
porta4.jpg
Прикачен файл:
porta5.jpg
Прикачен файл:
porta3.jpg
Мерси на участниците!
BLUEPUPIL - майстор
Хубаво е станало!

Само едно уточнение:

Моето предложение за скрита
ст. рамка беше продиктувано от
необходимостта от ламарина до
горното ниво на бет. основа. Тези
40см се мокрят и цапат и първо те
изгниват, ако не ги мацаш всяко лято.

Поздравления за труда и търпението,
защото врътнята е голяма и иска
доста време.
kozl - майстор
пон ное 02, 2020 4:04 pmradius написа:
Писах и в другата тема за оградата, но ще сложа и тук снимки, за да завърша и тази.
Харесва ми, но не е необходимо да качваш снимките 2 пъти. Може да копираш адреса на снимката поставена в другата тема и да го пейстнеш в тази тема, като след това го маркираш и натиснеш бутон "Img".

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
EDI - майстор
Хубава работа се е получила, мераклийска. :partyman:
ZEDYCUS - майстор
=D> Много добра работа.
Завиждам ти за търпението :partyman:

Тема "Конструкция на дървена порта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: