Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Stern99 - специалист
Здравейте,
Имам няколко въпроса :
1.Когато махах вратата на банята от периферията на касата изпаднаха класическите за времето от соца намачкани циментови торби. Сега ми се получи липсваща част от касата , която е с размери 50 х 7 х 15 см. Мисля да купя подходяща тухли като от и тон, която да отрежа с подходящите размери. Знам че има специално лепило за и тон, но не за една тухличка не си струва да купувам. Въпроса ми е, дали няма да мога да залепя този итонг с някакво лепило за плочки? Препоръчайте някакво.
2. В стената, по която прокарвах новите тръби също се получиха някои отвори към кухнята. Може ли и тях да запълня с парчета итонг и да ги замажа със същото лепило?
3. Там където ще е мивката, дали с удачно още от сега да вкарам някакви шпилки , за които по късно да я захвана. Ще съм ви благодарен ако ми обясните как точно се прави това....
Благодаря.
jekasus - майстор
1.- Може, не е проблем да се лепи итонга със какво-то и да е лепило за плочки.
2.- Пак става.
3.- Ако имаш мивка и знаеш размери на отворите, то за тази стена/60мм/между кухня и баня е най-добър вариант.
Stern99 - специалист
чет авг 27, 2020 7:53 pmjekasus написа:
3.- Ако имаш мивка и знаеш размери на отворите, то за тази стена/60мм/между кухня и баня е най-добър вариант.
3та точка не разбрах
jekasus - майстор
Мивките имат различни отвори по размер за крепеж към стената.
Stern99 - специалист
Благодаря,
Може ли линк към примерен комплект шпилки, които да ползвам? Предполагам не ги предлагат с мивката и се купуват отделно.
Stern99 - специалист
Благодаря. Там е работата, че не съм избрал още мивката ...
А като се замисля какво е предимството да сложиш крепежа на мивката предварително...спестява едно дупчене на плочките,
Но пък тези отвори трябва да се направят на плочките преди лепене ...Изтървам ли нещо?
Stern99 - специалист
Здравейте,
Плочките в банята ще бъдат на височина 2.4 м.
Останалата част от стената и тавана искам да шпакловам с нещо бяло. Става ли с гипсово лепило? Или трябва да ползвам нещо друго ?
krasi92 - майстор
По добре ползвай нещо друго
Sandman - специалист
вт сеп 22, 2020 11:52 amStern99 написа:
Здравейте,
Плочките в банята ще бъдат на височина 2.4 м...
Колко ти е тавана?Що не ги наредиш до него?
Гипса не е добър вариант за баня, може с лепилото за плочки да минеш и да боядисаш после. Има си бои за мокри помещения.

Тема "Няколко въпроса относно подготовка на стените преди лепене на плочки." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: